Limba română, întrebare adresată de comanlaura250, 8 ani în urmă

argumentați de ce jocurile sunt importante și pentru adulți (prin structura tripartită)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cucumarius216
0

Răspuns:

Jocurile sunt importante și pentru adulți deoarece nu trebuie să uite de copilărie

Răspuns de raisa2894
1
BENEFICIILE JOCULUI
În timp ce jocul este esențial pentru dezvoltarea unui copil, acesta este, de asemenea, benefic pentru persoanele de toate vârstele. Jocul poate adăuga bucurie vieții, reduce stresul și vă poate conecta la alții și la lumea din jurul vostru. Jocul poate, de asemenea, să facă munca mai productivă și mai plăcută.

Vă puteți juca singur sau cu un animal de companie, dar pentru beneficii mai mari, jocul ar trebui să implice cel puțin o altă persoană, departe de supraîncărcarea senzorială oferită de dispozitivele electronice.

JOCUL AJUTĂ LA:
Reducerea stresului. Jocul este distractiv și poate declanșa eliberarea de endorfine, substanțele chimice naturale ale organismului, care ne dau o stare de bine. Endorfinele aduc un sentiment general de bunăstare și pot chiar să ușureze temporar durerea.
Îmbunătățirea funcției creierului. A juca șah, a completa un puzzle sau implicarea în alte activități distractive care provoacă creierul pot ajuta la prevenirea problemelor de memorie și la îmbunătățirea funcției creierului. Interacțiunea socială a jocului cu familia și prietenii poate, de asemenea, ajuta la îndepărtarea stresului și depresiei.
Stimularea creativității. Copiii mici învață adesea cel mai bine când se joacă – un principiu care se aplică și adulților. Veți învăța o sarcină nouă mai bine atunci când acest proces este distractiv și sunteți într-o stare relaxată și jucăușă. Jocul vă poate stimula și imaginația, ajutându-vă să vă adaptați mai ușor și să rezolvați diverse probleme.
Îmbunătățirea conexiunii cu ceilalți. A râde și a vă distra cu ceilalți poate favoriza empatia, compasiunea, încrederea și intimitatea. Jocul nu trebuie să includă o activitate specifică; aceasta poate fi, de asemenea, o stare de spirit. Dezvoltarea unei stări de spirit jucăușe vă poate ajuta să vă relaxați în situații stresante, să rupeți gheața cu străini, să vă faceți prieteni noi și să creați noi relații de afaceri.
A vă simți tânăr și energic. În cuvintele lui George Bernard Shaw, „Nu ne oprim din a ne juca pentru că îmbătrânim; devenim bătrâni pentru că nu ne mai jucăm.” Jocul poate crește energia și vitalitatea și chiar vă poate îmbunătăți rezistența la boli, ajutându-vă să aveți o viață mai bună.

comanlaura250: mersii
Alte întrebări interesante