Biologie, întrebare adresată de Raresutzuuu, 8 ani în urmă

Argumentati de ce o alimentație sănătoasă,echilibrata este o stare buna de sănătate.
plsss repede ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stnn04
1

Răspuns:

Alimentatia este procesul prin care organismul primeste substantele nutritive necesare desfasurarii activitatilor fiziologice si isi asigura substratul energetic, enzimatic, hormonal necesar indeplinirii functiilor principale : relatie, nutritie si reproducere.

Este bine sa avem o alimentatie cat mai variata care sa asigure necesarul caloric, dar in egala masura sa respecte proportiile dintre principiile alimentare si sa asigure necesarul de vitamine si minerale

Exista alimente pe care ar trebui sa le consumam zilnic : cereale integrale (paine, orez, paste), legume si fructe, lapte, iaurt, branza. Carnea alba, pestele, oul este bine sa fie consumate de cateva ori pe saptamana, iar carnea rosie, dulciurile de cateva ori pe luna. Este bine sa evitam consumul in exces de dulciuri de tip ciocolata, creme, alimente hipercalorice de tip fast food, snacks-uri.

Se recomanda evitarea consumului de bauturi indulcite cu zahar.

Consumul de alcool nu ar trebui sa depaseasca 25 g alcool pur la femei si 30 g la barbati

Alimentatia corespunzatoare ,ofera corpului toate substantele necesare desfasurarii activitatilor de zi cu zi . Daca reusim sa mentinem un ritm de viata sanatos, atat prin alimentatie cat si prin miscare , vom avea o  stare buna de sanatate.

                                                                                                  !*BEES*!

Alte întrebări interesante