Limba română, întrebare adresată de ravecutacita, 8 ani în urmă

Argumentați din textul ,,Florin scrie un roman” secvența romanul haiducesc ca este opera epica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dancetothis
31

Florin scrie un roman - opera epica

Genul epic cuprinde acele opere literare , in proza sau in versuri , in care autorul isi exprima in mod indirect gandurile , ideile si sentimentele prin intermediul actiunii si al personajelor , Intamplarile sunt povestite din perspectiva unui narator , prin intermediul naratiunii cu dialogul si cu descrierea.

In opinia mea , opera ,,Florin scrie un roman'' , de Mircea Cartarescu , apartine genului epic , deoarece prezinta toate caractersticile acestuia . Autorul se exprima in mod indirect , prin intermediul personajelor , care sunt antrenate in derularea unor evenimente , intr-un anumit timp si spatiu , precum si prezenta modurilor de expunere.

In primul rand , se remarca prezenta naratiunii , ca mod de expunere specific , implicand prezenta unui narator subiectiv .

In al doilea rand , apar personajele :  haiducul Florea ,  Anita ,  poterasii , capitanul ,  autorul adica Florin ,  fetele pe  care nu reuseste sa le impresioneze , postasul. , care sunt implicate in derularea unor evenimente: Haiducul Florea poposeste la hanul Anitei pentru a se odihni , Anita il adoarme pe haiduc punandu-i 'somnoroasa' in vin la comanda capitanului Gelatu , Gelatu incearca sa se razbune pe Florea deoarece acesta i-a provocat ranile de pe fata, legandu-l , planul copilului esueaza deoarece,haiducul este salvat de calul sau cu care va fugi, aceste randuri au fost scrise de Florin un copil de numai 13 ani, care se dovedea a fi un mic scriitor , Cand Flori se plictiseste isi pune caietul plin de romane in buzunar si iese afara la coltul strazii cu rolele , acesta zareste fetele cu care era prieten pana acum o luna, el incearc sa le atentioneze cu o schema cu rolele numita 'fluturele' insa ele nici nu.l privesc , toata aceasta poveste este scrisa de domnul Florescu aflat la birou. Soneria este ''declansata'' de postarita care ii aduce o diagrama . Aceste actiuni sunt plasate intr-un anumit spatiu (la hanul Ancutei) si  timp (o vara din zilele voastre) .

In concluzie , trasaturile de mai sus justifica incadrarea textului propus in genul epic .


SPER CA TE-AM AJUTAT!

IMI PARE RAU DACA AM GRESIT VREUN CUVANT !

:*


dancetothis: apropo si naratiunea se face la persoana intai !!! am uitat sa mentionez asta la primul argument / in primul rand
elenadenisa79: Ce nota ai luat pe aceasta argumentare??
Alte întrebări interesante