Limba română, întrebare adresată de yanismatei101, 9 ani în urmă

Argumentati in 10-20-25 de randuri ca Toma Alimos e balada populara!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mira100
12
                                                  Toma Alimoș
                               Apartenența operei la specia - balada populară

Toma Alimoș este o baladă populară, pentru că are un autor anonim, sau mai mulți autori, tot anonimi. Balada are personaje diferite. Toma Alimoș este personajul cel bun al acestei opere minunate. Murgul este personajul fantastic, care poate zbura. Manea este personajul cel rău al baladei. Realul se împletește cu fantasticul, dându-i operei o acțiune aparte. Toma și Manea sunt personaje prezentate în antiteză (antiteza este figura de stil care face diferența dintre un personaj pozitiv, de unul negativ). Hiperbolele își fac apariția într-o lumină aparte (hiperbola este figura de stil ce constă în exagerarea unor idei). Sfârșitul este unul tragic. Toate aceste aspecte definesc balada populară.

Sper că te-am ajutat! ♥

yanismatei101: :)) Doamen.. ce balada supranaturala :)).. pe lanag asta..ala mai isi punea si matele la loc stii. :)))))))
yanismatei101: Doamne**
Mira100: Pentru că nu există cai zburători
yanismatei101: langa* :LOL:))
yanismatei101: pai da..
Mira100: Ce vrei să spui cu asta? Eu am învățat-o e toată, și chiar mi-a plăcut
yanismatei101: oricum.. mesriii mult! Azi am dat test din Toma alimos la romana pt ca toata clasa nu si-a facut tema ... (trebuia sa specificam ca este balada populara toma alimos) si am dat test.. si n-am stiut nimic!! :((
Mira100: Hopaa
Mira100: O aveți pe toată în manual?
yanismatei101: da
Alte întrebări interesante