Limba română, întrebare adresată de bigbossvaly, 9 ani în urmă

Argumentati in 4-5 randuri apartenenta textului la unul dintre genurile literare.
A doua zi , Felix fu trezit din somn de grindina repede a unui pian care rasuna prin apropiere .Cineva trecea mainile cu jovialitate pe deasupra clapelor,cantand cu multa dexteritate un exercitiu complicat , care vria la infinit o tema. Felix isi aminti numaidecat de mainile lungi ale Otiliei si nu se mai indoi ca ea era cantareata.
Sari infricosat din pat. Soarele era sus pe cer si patrundea in odaie prin doua parti . Tanarul isi indrepta putin hainele , potrivi locul pe care dormise si avu intentia sa se spele . Dar in camera nu gasi nimic trebuitor .Scoase atunci din valisa putina apa de Colonia cu care-si dadu pe fata si pe par . Acum nu stia cce sa faca . Sa stea in odaie cum il indemna ascuns timiditatea , ar fi fost necuviincios;sa iasa , se temea sa nu nimereasca unde nu se cade , necunoscand casa .
Arunca o clipa privirile pe fereastra ce mica si constanta ca dadea intr-o curte vecina[...].In curtea de alaturi , Felix vazu o casa fara etaj , cam veche , dar solida si larga .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dreamer12
112
Opera epica este cea in care autorul isi exprima indirect sentimentele prin intermediul naratorului, actiunii si al personajelor.
Astfel, in text se remarca un narator obiectiv (povesteste intamplarile la persoana a 3a). De asemenea, in text sunt prezente personaje: Felix, care participa la diferite actiuni marcate de verbele: "sari", "scoase", "vazu" etc. 
Pe baza argumentelor de mai sus, consider ca textul dat apartine genului epic.

bigbossvaly: Multumesc mult <3
Dreamer12: Cu placere :3
bigbossvaly: ma mai ajuti cu ceva te rog ? :D
Cristofer530: mersi
Alte întrebări interesante