Studii sociale, întrebare adresată de Cosmin5545, 8 ani în urmă

Argumentati in aproximativ o pagina faptul ca gandirea este definitorie in procesul adaptarii.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JsHat
0

Adaptarea într-o situatie sau loc nou este un fenomen comnun printre oamenii de toate varstele, fiind experiente impartasite la nivel global, indiferent de originea acelui om. Circumstantele au un loc important in realizarea adaptarii, dar circumstatntele nu sunt lipsite de modul in care sunt vazute si gândirea persoanei.

In opinia mea, a avea o gandire ideala conform circumstantelor poate duce la rezultate favorabile, spre exemplu, adaptarea rapida si eficienta.

Numeroase dificultăți pot aparea in calea adaptarii cuiva. Spre exemplul, mutatul într-o scoala sau oras nou vine cu lipsa vechilor prieteni si posibile barieri de comunicare, printre care se poate afla anxietatea sociala sau dificultatea cu vorbitul unei noi limbi. Atunci cand aceste probleme sunt acompaniate de o gandire pesimista sau dezcurajată, depasirea lor devine mai complicata. Pe de alta parte, o mentalitate care indica incredere in sine si optimism poate impacta pozitiv situatia.

De asemenea, adaptarea la nou necesita detasarea de ceea ce fost in trecut si o perspectiva inoita. Acceptarea schimbarii este o mare parte din adaptare si determina cat de mult o persoana este deschisa la a experimenta situatii noi, sociale si nu numai, si la a imbratisa noul mediu. O gandire prinsa de trecut sau care nu poate trece peste ceea ce a fost o sa prezinte celorlalti un sentiment de respingere, persoana evitand sa experimenteze noul si comunicatul cu altii. In acelasi sens, o persoana care doreste sa se adapteze si sa invete lucruri noi, care isi permite sa greseasca si sa diferentieze prezentul de trecut, e mai predispusa sa se adapteze.

In concluzie, circumstanțe nefavorabile sau alte dificultati pot incentini sau împiedica adaptarea cuiva, dar o gandire puternica poate ajuta la a depasi aceste obstacole.

Alte întrebări interesante