Limba română, întrebare adresată de nanudaianaa, 8 ani în urmă

Argumentati intr o compunere ca opera literara ,,Lacul"de Mihai Eminescu, este o creație lirica. (minim trei caracteristici)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
13

Genul liric cuprinde totatlitatea operelor , prin care se transmit in mod direct ganduri, idei, sentimente,trairi,dezvaluind complexitatea lumii interioare a poetului si viziunea sa unica despre lume.

Poezia "Lacul" de Mihai Eminescu , apartine genului liric pentru ca se caracterizeaza prin subiectivitate,confesiune si un grad inalt de sensibilitate.

Tema poeziei o constituie natuta,imbinata cu tema iubirii,poetul asteptand infatisarea iubitei pe malul lacului, in mijlocul codrului.

Ca in orice opera lirica se observa prezenta eului liric :"eu", "ascult","astept","-mi".

Fiind o creatie lirica,mesajul poetic este exiprimat intr-un limbaj expresiv ,generator de imagini artistice si figuri de stil .

Inca de la inceput se observa imaginea lacului plin de culoare sj de viata,care apare personificat tresare si preia sentimentele de nerabdare ,speranta si asteptare ale poetului.

Se remarca prezenta imaginilor artistice,vizuale "nuferi galbeni", "lacul codrilor albastru".Apar imaginile auditive "inganati de glas de ape","unduioasa apa sune" . *Si mai scrii si tu ce mai stii, btw sper ca te-am ajutat* :P

Alte întrebări interesante