Limba română, întrebare adresată de Anda13, 9 ani în urmă

Argumenteaza ca “Dragostea e o boală fără de care nu ești sănătos.” De Alexandru Paleologu (14 martie 1919 – 2 septembrie 2005) este una dintre cele mai frumoase definitie a iubirii. (Argumentarea nu trebuie sa fie foarte mare dar nici mica) merci anticipat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ste
2
Adjectivul - boală - este o însușire legată din timpuri străvechi de sentimentul de dragoste. Astfel, expresia - Dragostea e boală fără leac - este cunoscută de foarte mult timp. 
În opinia mea - boala dragostei - înseamnă picătura de umanitate care trasează granița între primate și om .Dragostea este un sentiment complex al ființei umane În primul rând , omul este capabil de iubire maternă,paternă,de iubirea aproapelui ,ba chiar - după cum cereși spune  Biblia, omul este capabil de iubirea dușmanului.
Fără sentimentul de iubire , de dragoste nu am avea emoții,nu am avea viață interioară, am fi doar simpli roboți.Dragostea ne umanizează , ne impulsionează și în activitatea cotidiană,la școală de exemplu. Mă refer aici la dragostea de cunoaștere, dragostea de școală , de profesori,de colegi.
În al doilea rând ,dragostea este cea care ajută psihicul uman,îl integrează în procesul adaptării,dragostea este cea care face posibilă adaptarea la condițiile din mediul   social și natural, dar ,în același timp dragostea ne ajută să creăm noi ,la rândul nostru un mediu uman și umanizat.
În al treilea rând , datorită iubirii , a acestei boli fără leac se perpetuează ființa umană , se nasc copii care au rolul de a însănătoși ,de a reînnoi lumea.
În al patrulea rând ,doar prin sentimentul de drgoste față de specia umană am reușit noi , oamenii să creăm cultura și civilizația lumii  să ocrotim valorile ,să avem grijă și de alte specii .
În concluzie , dacă ar muri dragostea ar muri sentimentul,emoția ,creativitatea umană, ar muri deci sănătatea noastră spirituală.

ste: mulțumesc pt. coroană
Alte întrebări interesante