Limba română, întrebare adresată de redor664, 8 ani în urmă

Argumenteaza ca opera literara Domnul Goe este o schita.min 30 de randuri(coroana).cu in primul rand in al doilea rand,etc

Rapid!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dodo114
1
schiță este specia genului epic de dimesniuni reduse, cu acțiune simplă, car e prezintă un singur episod semnificativ din viața unui persoanaj.
d-l Goe este o schiță deoarece îndeplinește caracteristicile acestea.
în primul rând, întâmplările sunt relatate prin intermediul vocii naratorului, vizibil prin vb la persoana a III-a. (ex.........). modul de expunere predominant în opera este narațiunea prim frecventa verbelor. ca orice operă epică "dl Goe " se organizează pe momentele subiectului: expozițiunea, intriga, desfășurarea acțiunii, punctul culminant, deznodământul.
in al doilea rând, opera se remarcă prin dimensiunile sale reduse, trăsătură specifică schiței. personajele sunt puține: Goe, Mam' mare, mamitica, tanti mita, conductorul și urâtul,lar timpul și spațiul de desfășurare a acțiunii sunt și ele reduse, operă având doar câteva pagini. acțiunea se petrece pe peron și și in tren pe parcursul a doar cateva ore.
nu în ultimii rând se poate observa că acțiunea în operă "dl Goe " este simplă urmărind un episod semnificativ din viața personajului ptincipal Goe. Toate întâmplările din operă au rolul de a ne arată caracterul personajului. discuția de pe peron, vorbele și atitudinea lui goe, pierderea biletului, desparitia lui și în final tragerea semnalului de alarmă, ne demonstrează că goe este un copil needucat, obraznic, alintat, încrezut.
în concluzie, având în vedere toate aceste lucruri operă "dl goe " este o schiță.



am luat 10 pe ea

dodo114: coroana?❤
Alte întrebări interesante