Limba română, întrebare adresată de bosneagagiulia, 8 ani în urmă

Argumentează de ce nu e bine să te laşi stăpânit de mânie.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lacramioarabirsan666
4

Argumentează de ce nu e bine să te laşi stăpânit de mânie.​

Mania este manifestarea omului la un anumit factor si starneste acest sentiment in sufletul omului deoarece ceva ne deranjeaza sau nu ne convine.

Răspuns de Voden
4

Bună!

Mai întâi să aflăm ce este mânia.

→ mânie=izbucnire de iritare violentă, dar trecătoare, împotriva cuiva sau a ceva; furie (sinonim)

      Mânia este un sentiment ce se instaurează în sufletul nostru în mare parte în urma acțiunii cuiva sau a ceva. Este una dintre emoțiile distructive care ne poate împinge spre luarea unor decizii negative sau spre anumite fapte pe care le vom regreta.

     În primul rând, consecințele unei astfel de ieșiri negative niciodată nu vor fi unele bune. Din acest motiv nu este recomandat să ne încăpățânăm și să recurgem la fapte; în acele momente mintea noastră nu mai gândește liber, este plină de ranchiună și de o mulțime de sentimente negative care iau forma unui scut împotriva realității și pozitivității.

    În al doilea rând, la mânie, dacă nu ne stăpânim, putem ajunge să rănim persoanele la care ținem. Cel mai bun remediu este să ne calmăm, să ne descărcăm, însă nu pe ființe sau obiecte, și să așteptăm ca mintea să ne fie din nou lucidă, pentru a lua o decizie în privința a tot ceea ce s-a întâmplat.

            În concluzie, de multe ori deciziile luate sub presiune sau la nervi vor avea consecințe pe termen lung, nu tocmai plăcute. Gândește-te doar,  de ce ai vrea să distrugi ceva frumos/ceva de-o viață în doar trei minute, minute în care mintea ta este acaparată numai de gânduri negative.

Alte întrebări interesante