Istorie, întrebare adresată de mazuricandreea, 8 ani în urmă

Argumentează enuntul: ,,Trecerea de la paleolitic la neolitic a insemnat un progres In evoluţia societăţii umane".​
Numește cauzele trecerii de la viața nomadă la cea sedentară. Alcătuiește propoziții cu următorii termeni:agricultură,creșterea vitelor, cereale, locuințe, familie, cultură.
Urgent vă rog!!!​


sarahm2007: si voiam sa raspunddd--

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicoletabgu
1

Răspuns:

1)

Oamenii au trecut la viața sedentara ,deoarece vroiau o viață mai bună , vroiau să-și construiască case și să aibă locul lor.

2)

ocupația de bază a țăranilor era agricultura.

oamenii se ocupau cu creșterea vitelor fiind o sursă de hrană foarte importantă.

cerealele constituie o parte foarte importantă din hrana oamenilor.

oamenii își construiau locuințe din lemne și pietre.

cultura și tradițiile oamenilor din trecut sunt persistente și în ziua de astăzi.

fiecare om își prețuia familia.

Răspuns de sarahm2007
3

UHH De cand asteptam sa vina cineva cu o intrebare de genu la istorie! Ai marele noroc ca am invatat lectia pe de rost!

Pai, aici ne legam de preistorie de epocile pietrei. Paleoliticul este epoca veche a pietrei, Mezoliticul epoca mijlocie a pietrei, iar Neoliticul este epoca noua a pietrei. Dupa acestea urmeaza epoca metalelor, cand au venit indo-europenii(locuiau in nordul Europei, se raspandisera pana in India) si care au contribuit la formarea popoarelor antice prin cucerire of course, adica au cucerit, au luat femeile, au facut ce fac doi oameni cand se iubesc(nu stiu daca era cazul lor) si nu numai. As intra in detalii, dar tu nu ai nevoie de ce detaliez eu.

Istoria e ca o poveste, deci incearca sa inveti totul ca o povestioara. Cu cuvintele tale, bagi si putin umor(acum depinde si de profesor). UITE CUM MA LUNGESC- HAI SA INCEPEM.

In Paleolitic, oamenii ultilizau cele mai simple unelte. Care crezi ca erau cele mai simple unelre de gasit si de folosit? Oase si pietre. Isi procurau hrana din vanat, din cules a ceea ce oferea pamantul si locuiau in adaposturi improvizate(pesteri, sau in aer liber, zone deschise, etc). Acestia erau nomazi si erau in permanenta in cautarea hranei si a zonelor de vegetatie.

Viata in zonele deschise(am zis mai sus) e tocmai lucrul care l a ajutat pe om sa adopte o pozitie bipeda(sa stea in doua picioare), asta permitandu-i sa foloseasca unelte si arme, astfel evoluand, devenind sa creeze arme mai sofisticate, mai rezistente si mai bune.

In Mezolitic omul a evoluat rapid prin descoperirea focului(uuu) si imblanzirea acestuia. El a invatat ca, pentru a obtine ,,floarea rosie" cum spun personajele din Cartea Junglei(in caiet vei scrie ,,focul") ii sunt necesare doua pietre. Tot atunci omul a domesticit primele animale. Primul animal domesticit de om a fost lupul, cainele de astazi care si el a evoluat odata cu omul, devenind peste mili ani mai dragalas, mai docil, mai prietenos si ascultator.

In Neolitic, un salt URIAS cat cuvantul urias, a fost facut de om a fost trecerea de la stadiul de vanator, la stadiu de producator al propriei hrane. Asta a dus la apartitia AGRICULTURII, care are doua ramuri: cultivarea pamantului, cereale, grau, etc si cresterea animalelor, cresterea vitelor, oilor, porcilor, etc. Practicarea acestor lucruri il determina pe om sa ramana stabilit intr-un singur loc, intemeindu-si locuinte si o familie, reusind sa isi asigure hrana pe termen lung(devine sedentar). Apar noi culturi si noi obiceiuri, olaritul, cusutul, tesutul si credintele in zei ai pamantului.

Hai sa iti explic treaba cu zeii pamantului. Omul cand planta grau si nu crestea, nu se gandea ca e din cauza faptului ca nu a mai plouat de zile intregi, ci era vina pamantului. Asa ca ruga zei pamantului ca ei sa faca sa creasca graul.


mazuricandreea: Am mâine un proiect de grup istorie și mai ajutat foarte foarte mult
mazuricandreea: Mulțumesc
sarahm2007: nu ai pentru ce
Alte întrebări interesante