Ed. tehnologică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

argumentează importanța proteinelor ?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de helpme12339
1
De ce avem nevoie de proteine? Si daca avem nevoie- din ce sursa, cea provenita de la animale sau cea provenita din vegetale sau poate o combinatie a acestora?

Tot mai des intalnim cazuri cand persoanele din jurul nostru renunta la carne devenind vegetarieni, justificand alegerea lor in functie de calitatea produselor de origine animala care pe zi ce trece este tot mai indoielnica determinata de castigul producatorilor in a creste fortat animalele folosind concentrate, hormone si antibiotice, introducand substante saline si nu numai pentru a creste volumul si greutatea carnii, fapt ce se regaseste in starea lor de sanatate.

Proteinele sunt indispensabile vietii fiind constituientii materiei vi. Intra in componenta protoplasmei si participa la toare functiile celulei VII.

Proteinele sunt substante organice complexe ce intra in componenta celulelor animale si vegetale, ce indeplinesc in organism functii fundamentale, fiind alcatuite din lanturi de aminoacizi si avand molecula constituita din carbon, oxigen, hidrogen, azot, sulf si fosfor.

Proteinele sunt descompuse in lanturi de aminoacizi si sub aceasta forma sunt absorbiti in mucoasa intestinului subtire, ajung in ficat unde se stocheaza in proportie de 80%.

Ai aici tot ce îți trebuie !!
Coroana?
Alte întrebări interesante