Limba română, întrebare adresată de ionelis, 9 ani în urmă

argumentează in 10—15 ca opera literera Vizita este o schita! va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carnati
1
 Schița este o specie a genului epic în proaza de dimensiuni reduse cu o actiune simpla, limitata in timp si spatiu care relateaza un singur episod semnificativ din viata unui numar mic de personaje.
 In primul rand actiunea schitei "Vizita" este una simpla redusa la un singur episod semnificativ de altfel din viata personajului principal Ionel.Astfel ni se prezinta foarte concentrat nezdravaniile pe care acesta le face pe parcursul unei vizite: varsa spirtul, fumeaza, loveste candelabrul, toate culminand cu sperietura mamei.Actiunea este foarte bine fixata in timp si spatiu deoarece stim din expozitiune ca totul se petrece in casa doamnei Popescu cu ocazia onomastici fiului sa.
 In al doilea rand personajul principal este caracterizat prin prizma unei trasaturi dominante de caracter si anume rasfatul care este accentuat de "grija" foarte mare a mamei.Naratorul este implicat deoarece intervine cu pareri sau comentari, relatarea facanduse atat la pers. I si la pers. a III a. Dialogul este modul principal de expunere, el asigurand ritmul rapid de succesiune al intamplarilor dar si caracterizand indirect anumite personaje.
 In concluzie prin  prezenta povestitorului implicat in actiuni simple si a personajelor relativ putine, textul "Vizita" de Ion Luca Caragiale este o schita.

ionelia4: mersiu
ionelia4: mersi
carnati: Cu placere! Imi dai te rog frumos coroana?
ionelia4: cum nu stiu
Alte întrebări interesante