Limba română, întrebare adresată de nicusorionut43, 9 ani în urmă

argumenteaza in 10 20 de randuri ca textul literar amintiri din copilarie de i creanga este o opera epica


pasi de argumentare : 1 definirea op epice
2 anuntarea ipotezei:in opinea mea.....
3 anumeratia si dezvoltarea primului argument :in primu rand ....
4 enumeratia si dezvoltarea de al 2 lea argument : in al 2 lea rand...
5 concluzie: in cloncuzie......
dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HazalKaya11
1
                                         Argumentare


     Opera epica se diferentiaza de opera lirica prin urmatoarele particularitat: relatarea pe momentele subiectului, modurile de expunere prezentate sunt naratiunea care se impleteste cu descrierea si dialogul, personajele participa la conflicte, iar actiunea este ampla.
     In opinia mea ''Amintiri din copilarie'' de Ion Creanga este o opera epica, deoarece prezinta in componenta sa personaje care participa la actiune. In primul rand in opera literara ''Amintiri din copilarie'', se prezinta copilaria unui copil pe nume Nica, care era un copil foarte nazdravan. Autorul operei era inculs, fiindca el relata opera la persoana I in unele czurii, mai ales cand isi aducea aminte de copilaria si peripetiile lui: ''Stau cateodata, si-mi aduc aminte de acele vremuri in care ...''. 
     In al doilea rand, se prezinta personaje care au o anumita caracterizare, cum ar fi: Nica- este chiar autorul operei, asa era el poreclit in copilarie, era un copil agil, nerabdator, nazdravan, prietenos si cel mai mult ii placea sa-si petreaca copilaria, dar se pricepea foarte bine sa joace teatru, adica sa minta. Matusa Marioara, era matusa lui Nica, o femeie cam rea de fel, care nu-si putea da cu presupusu, iar alteori zgarcita, chiar daca uneori avea dreptate. Mariuca este prezentata de autor cu bune si rele: era o fata foarte agila si desteapta, dar pe cant de desteapta era, chiar si atat de mult o ducea capul la prostii. In acest  argumet putem extrage si ideea ca aceste personaje au trecut prin anumite actiunii ale operei si au participat intes, incat de aici pretindem si partea conflictelor care reies. Modurile de expunere prezente in text sunt: naratiunea, atunci cand autorul isi povestea propria-si copilarie, descrierea, se afla in momentul cand autorul descria un anumit loc sau persoane si dialogul atunci cand se personajele contribuiau la convorbire.
     In concluzie, dupa prezentarea argumetelor de mai sus putem demonstra ca opera literara ''Amintiri din copilarie'' de Ion Creanga este o opera epica.
      
     
Alte întrebări interesante