Limba română, întrebare adresată de tudoriulianborz, 8 ani în urmă

Argumenteaza , intr-o compunere de 120-150 de cuvinte ,ca fragmentul extras din Romanul adolescentului miop , de Mircea Eliade , apartie unei opere epice.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianad24
4

Răspuns:

Genul epic reuneste toate operele literare in care autorul prin vocea naratorului isi exprima in mod indirect gandurile, ideile si sentimentele.

Textul suport "Romanul adolescentului miop" de Mircea Eliade, apartine genului epic deoarece prezinta trasaturi specifice.

In primul rand, observam in text prezenta personajelor (enumeri personajele) care participa la derularea unei aciuni: (povestesti textul)

In al doilea rand, ca in orice opera epica modul de expunere predominant este naratiunea care se imbina armonios cu dialogul. Naratorul este de tip subiectiv, relatarea facandu-se la persoana I: "ma rugam", "am pasit", "ma linistesc", etc.

In al treilea rand, actiunea este plasata intr-un timp si spatiu bine delimitat (timpul si spatiul daca este mentionat in text).

In concluzie, pe baza argumentelor prezentate mai sus putem afirma ca textul suport "Romanul adolescentului miop" de Mircea Eliade apartine genului epic.


tudoriulianborz: Multumesc , seara frumoasa ! <3
Alte întrebări interesante