Istorie, întrebare adresată de lodar24, 9 ani în urmă

Argumenteaza ,intr-un text coerent :un razboi nu se termina cu semnarea tratatelor de pace

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Kisulia1999
49
"Un razboi nu se termina cu semnarea tratatului de pace"In primul rind la sfirsirea unui razboi exista un cistigator si un invins,cistigatorii se vor simti mindri ceea ce va trezi invidie,ura,dispret,razbunare in ochii celor invinsi.
Chiar daca sa instaurat pacea oricum dupa razboi ramin sate,orase,tari distruse,morti ,raniti atit trupeste cit si sufleteste.Tratatul de pace este doar un pas spre pace dar nicidecum pacea adevarata pentru ca oricum consecintele razboiului se vor vedea si peste zeci de ani.

Răspuns de Utilizator anonim
53
Orice razboi are cauze si consecinte. Daca declansarea lui s a datorat neintelegerilor dintre unele stata, finalul razboiului nu va insemna ca toata lumea va fi multumita. Daunele materiale si umane intotdeauna vor crea o stare de ura, de nemultumire. Ideea de revansa va naste in randul invinsilor iar in randul celor invingatori va apare mereu certuri, profitori, imbogatiti de razboi. De aceea dupa razboi in uele cauzuri se va mentine anumite conflicte militare de frontiera, uneori atentate etc. 
Sunt unele state care cauta victorii militare pe plan extern pentru a potoli nemultumirile sociale, politice sau financiare de pe plan extern; asa a facut Traian cucerind Dacia a imbogatit Roma, Hitler ocupand Sudetii Cehoslovaciei, SUA in primii ani de la independenta si a trimis colonistii catre vest, Anglia isi trimitea detinutii in Australia...
Atata timp cat tratatele de pace nu vor rezolva in mare parte in mod echitabil si corect conflictele dintre partile implicate in conflict, mereu finalul unui razboi va fi punctul de plecare catre un alt razboi.
Alte întrebări interesante