Istorie, întrebare adresată de nicoletaodagiu1, 9 ani în urmă

Argumenteaza intrun text coerent afirmatia "Tratatul de la Versailles aduce lovituri dure la adresa puterii,prosperitatii si mindriei Germaniei.
Nota: Formuleaza cel putin trei argumente.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AmyLeeChy
87
Marile puteri invingatoare au luat masuri foarte dure impotriva Germaniei, incercand astfel sa evite inceperea unui nou razboi in perioada urmatoare.
Germania a fost obligata sa se recunoasca vinovata pentru inceperea razboiului,lucru pe care nu il puteau accepta din cauza orgoliului. Trebuia sa plateasca despagubiri de razboi statelor invingatoare pentru pierderile provocate de razboi si au pierdut sume mari de bani, a fost interzis serviciul militar obligatoriu, armata permanenta a fost redusa la 10000 de oameni cu tot cu ofiteri, acest numar fiind extrem de mic fata de vechea armata. I-a fost luata flota si coloniile, de-a lungul Rinului, pe o latime de 50 km, a fost creata "zona demilitarizata renana" aflata sub controlul asociatii natiunilor. A fost obligata sa cedeze Polonia coridorului Gdansk *prin acesta avea acces la Marea Baltica, si asa rupea legatura maritima*, a trebuit sa cedeze Frantei Alsacia si Lorena si nu aveau voie sa fabrice arme pe teritoriul lor.
Pe langa aceste prevederi care distrugeau prosperitatea puterii germane, locul unde a fost incheiat tratatul, Versailles, a fost ales strategic, pentru ca francezii sa "se razbune" pentru incidentele rusinoase din trecut; distrugand si mandria.

Sper ca te.am ajutat
Alte întrebări interesante