Studii sociale, întrebare adresată de mitaiza123, 8 ani în urmă

Arta tradiționala meșteșugăreasca trebuie ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de opreavladnicolae
0

Răspuns:

Lucrările de artă populară sunt în general de origine anonimă, producătorii lor nu au absolvit studii estetice sau artistice în sens mai restrâns.

Descoperirea fenomenului artei populare ca parte valoroasă a culturii se datorează dezvoltării științei istoriei artelor la sfârșitul secolului al XIX-lea. Din punct de vedere estetic și istoric, ea s-a produs în paralel cu dispariția treptată a acestui fenomen în societățile europene care se aflau în plin proces de industrializare. Pierderea treptată a tradițiilor meșteșugărești, la sfârșitul secolului al XIX-lea, în Europa Centrală și de Vest (și mai târziu și în Europa de Est), i-a anulat artei populare baza ei naturală. Datorită teoriilor primitivismului, artei populare (dar și așa-zisei arte primitive din afara Europei) i s-a acordat exact în această perioadă o deosebită atenție prin - și datorită - artiștilor curentului modernist.

Alți termeni pentru arta populară sunt: arta meșteșugărească sau artizanatul (cel din urmă cu conotație comercială - ex.: magazin de artizanat).

Cel mai des aceasta arta este intalnita in casele batranilur cum ar fi covoare tradiționale la icoane

Explicație:

Alte întrebări interesante