Limba română, întrebare adresată de grozavul, 9 ani în urmă

As dori o compunere de 15 20 randuri in care sa iti imaginezi ca viata este un persnaj pozitiv dintr-o poveste cu titlul ,,IN LUPTA CU TIMPUL,,

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Timpul ...

Tic-tac, tic-tac pulsează secunda şi noi alergăm în mii de părţi, crezând că putem rezista vâltorii. De fapt ne înşelăm, şi dacă ne dăm seama la timp, s-ar putea ca secunda din noi să respire fericită de izbândă.
Tic-tac, tic-tac demult trebuia să iau drumul vieţii, dar ceva m-a oprit, poate un gând, poate un cuvânt, poate amăgirea faptei în bine. Sunt convinsă că tic-tac mă priveşte-n răbdare, ştie că scriu şi încă-mi acordă clemenţă.
Trebuie să creionez astăzi un spaţiu pentru un mâine din plin, trebuie să alerg spre un câmp destinat educaţiei, poate voi reuşi rod viitor să ofer.
Vreau azi să-mi urc paşii destinaţi odihnei din trup. Şi-aud liniştită tic-tacul din frunza ce cade pe pământ.Respir timpul pe umeri cu vântul aspru ce suflă şi nu mă tem.
Urc pas cu pas tic-tacul vieţii, răsuflu adânc deseori. Alteori, eu zâmbesc sau atârn în lacrimă uitată de vântul prea rece de om. Urc pentru că sunt luminoasă cu chipuri de oameni pe drum. Urc având nădejdea că-n fiecare din noi se va trezi iubirea şi timpul va rosti: tic-tac, tac-tic! Şi-o îmbrăţişare, un zâmbet te va salva la timp pentru a trăi.
Timpul ... pas ritmic nescris, lăsat fiecăruia pentru a se hrăni şi a deveni din pui de om un Om în floare, dar fii atent timpul n-are scăpare: tic-tac, tic-tac ...tac!


Utilizator anonim: Cu drag! Foloseşte timpul. acesta e mesajul!
grozavul: MULTUMESC DE AJUTOR
Utilizator anonim: Cu drag TUTUROR!
Alte întrebări interesante