Limba română, întrebare adresată de Mihaitaursulea, 9 ani în urmă

As dori o copmunere despre toamna in satul meu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mashutza
3
iata ca a sosit si mult asteptata toamna. Acesta mindra doamna a pus stapinire pe intreaga lume..si pe satul meu. Copii bucurosi de venirea ei siau pus cartile in gentuta au luat buchetele de flori si au pornit spre scoala ce ii asteapta cu mult dor .Iata ca si copacii se imbraca de sarbatoare ..care de care maifrumosi colorati..pamintu nu se lasa nici el.Se asterne cu un covor splendid de frunze colorate si flori tomnatice.Dar iata ca pasarile ne parasesc plecind spre tarile calde in stoluri...si inca multe pot sa va descriu ,dar principalul e ca :satul meu toamna e superb

Răspuns de rusulusiana
4
Toamna in satul meu 
Pe mica  o ulita prafuita cad frunzele uscate ce par a face un covor lung  din minunatele culori tomnatice.
Zana Toamna imparte incet incet roadele acestui anotimp.Cu privirile mai intristate vedem  pasari plecand , iarba usucandu-se si frigul care se grabea sa vina tot mai repede si sa puna stapanire pe satul nostru.
Deja lupta dintre doamna Vara  si zana Toamna s-a terminat ..Doamna Vara a plecat cu lacrimi in ochi spre un drum ce parea a nu avea sfarsit ,iar la noi a ramas Toamna .
Apoi va urma sa se lupte si domnul Iarna cu acest anotimp .... dar legenda spune ca dupa pierderea luptei anotimpurile se va duce pe un drum lung si vor ramane   ramane intr-o casuta mica din lut.



rusulusiana: Mersi pt coroana
Alte întrebări interesante