Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

As dori si eu o compunere despre o intamplare petrecuta intr-o tabara medievala. Urgent! Nu dupa internet.Sa fie naratiune.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de theo32
2
Int-o zi doamna profesoara a întrebat cine vrea sa meargă într-o tabăra în Orașul Hațeg. Toți am vrut sa mergem,iar doamna a spus:
- Cine o sa fie cuminte săptămână aceasta 5 copii vor merge în tabăra.
Trecuse o săptămână și Andrei era nerăbdător sa fie ales în tabăra s-a străduit sa fie cuminte toată saptamana.Cam greu,dar a reușit.
- El fusese spus de doamna profesoara ca va merge.A fost foarte încântat când a auzise.Acoala a fost foarte buna mancarea.Merse și la piscina.Cand a mers la hotel toți i-au spus doamnei profesoare dacă vor sa aibă camera lor.
-Andrei și ceilalți colegi ai lui spusese ca vor sa mai meargă și anul viitor!
Răspuns de viogeoionut
4
La sfârșitul anului școlar s-a organizat o tabăra la Sighișoara , ce avea ca tematica lumea medievala. Eram nerăbdător si totodata fascinat de vestimentația specifica epocii medievale, de cavalerii înarmați ce se luptau cu săbiile, de farmecul acelor vremuri de mult apuse. Intr-una din zile am vizitat o veche cetate Medievală, una dintre cele mai bine întărite Cetăți romanești . Citisem nuvele despre despre eroismul poporului nostru in lupta împotriva vrăjmașilor si mi-am imaginat fiecare cuvânt, am trăit trup si suflet alaturi de viteji . Asa ca bucuria mea a fost nemarginita cand am călcat in aceasta cetate încărcată de istorie. Curios din fire, m-am îndepărtat de restul grupului si am intrat in încăperea ce ascundea multe secrete :închisoarea. Desi erau afișe care sugerau sa nu atingem nimic, am tras din curiozitate de un maner, si , in secunda următoare un bloc de piatra a căzut cu zgomot puternic, blocând intrarea. Panicat, am încercat sa ridic mânerul, Insa fara efect. Nu se poate sa sfârșesc aici, in cel mai înfiorător loc, imi spun. Aici mureau trădătorii de neam si infractorii, de frig si de foame , ajungând hrana pentru rozătoare. Stiam din ce citisem ca fiecare cetate Medievală avea o ieșire secreta , insa unde putea fi? Nu voi renunța , asa cum nici vitejii poporului nostru nu au capitulat fara lupta împotriva inamicilor. Am inceput sa cercetez fiecare piatra din temnița si intr-un final , am descoperit câteva care se mișcau. In spatele lor triumfa sala armelor, încărcată de săbii, sulițe si scuturi. Am reusit sa ma strecor si am pornit pe un coridor strâmt si lung de cativa zeci de metri. Era chiar ieșirea secreta .. Aceasta dădea chiar in curtea interioară unde grupul cu care venisem asculta cu atenție detaliile povestite de ghid. Oare ar crede cineva ca am descoperit ieșirea secreta si ca nu este doar o legenda Medievală din cărțile de istorie ?
Alte întrebări interesante