Limba română, întrebare adresată de aliceantonia, 9 ani în urmă

As dori si eu un texr argumentativ despre iportanta alegerii unei cariere(15-20randuri)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabiapucaloaie
1
Dupa parerea mea,este foarte important sa ne alegem o cariera.Cariera aleasa trebuie sa fie una pe placul nostru,pe care sa o practicam cu placere la varsta potrivita traiului pe cont propriu.
   Trebuie sa ne gandim foarte bine inainte de alegerea acesteia caci,odata facut pasul cel mare in viata,s-ar putea sa nu ne mai putem schimba cariera,din cauza lipsei de resurse.
    Cariera noastra din viitor va avea scopul de a ne asigura traiul de zi cu zi deci,trebuie sa ne alegem cu atentie o meserie pe care sa o putem practica fara probleme.Daca ne vom alege cariera dorita vom avea multe de castigat si,daca vom face  comparatie intre cariera aleasa de noi si una pe care ni s-a recomandat sa o urmam chiar dacanu ne place.Vom vedea ca meseria care ne-a placut ne va fi mai usor de practicat decat una care ne-a fost recomandata.
      Eu miam ales sa imi construiec o cariera de(cariera TA) deoarece imi place foarte mult sa fac asta.


SPER CA TE-AM AJUTAT!
Răspuns de Victoria00
1
  Ce vrei sa ajungi in viata ?Una din cele mai dese intrebari.Inca de mici noi ne formulam in propria viziune mici parti ale viitorului nostru . Sa invatam si sa ajungem cineva,ne joaca in minte chiar si de la cele mai fragile virste.Atunci, a ajunge un cosmonaut sau un superman erau cele mai populare" cariere".
  Cu virsta importanta carierea isi face loc in fruntea lucrurilor mari. A ajunge cineva in viata este un lucru important.Cineva vrea sa devina avocat sau medic ,profesor sau bucatar, stilist sau programist. O cariera reusita este a cea in care tot ce faci iti place . Importanta alegerii fiind foarte mare si care cere chibzuiala multa . Pentru a ajunge , de exemplu un medic , ar trebui in primul si in primul rind sa invatam bine ,sa stim lucruri importante legate de aceasta profesie , iar in al doilea rind sa ne placa . Asa si pentru toate celelante.
    Alegerea profesiei este o decizie care trebuie luata constient.Odata luata aceasta sta a baza viitoarei tale cariere iar fiind hotarit vei avea consecinte bune.Importanta alegerii este ceea ca aceasta trebuie sa iti placa .Sa ai placere de ceea ce faci.Iubind tu vei putea crea , vei putea lucra ,vei obtine succese si vei fi multumit.

Alte întrebări interesante