Limba română, întrebare adresată de Marrie22, 9 ani în urmă

As dorii si eu o compunere descriptiva, despre Paste. Sa fie destul de expresiva.
Va multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Salvatorul2017
5
Pastele numita si Învierea Domnului este o sărbătoare de o mare importanta in lumea creștină. Odata cu Învierea Sa si noi cei morti prin păcat am înviat. Bucuria sărbătorii Pastelui este plina de obiceiuri si traditii. Se fierbe ouo si se inrosesc, se coc paste cu brânză, se coc cozonaci , iar in unele locuri in forme speciale cu milelusel.
O traditie de Paste, care se mai tine pe la tara este, inrosirea oulelor iar pe ou se lipesc frunzulite de patrunjel si dupa fierbere se înlătura frunzulitele si raman cu acesta inscriptie. In alta parte se ia un ou rosu, se pune într.o cană si se spală cu apa din cană. In zonele cu traditii una din ele fiind Maramures, gospodinele incondeaza ouo cu vopsele cu motive religioase sau flori. Sărbătorea Paștelui este o mare bucutie pentru toata lumea.
Răspuns de avatar8
2

A sosit prealuminata Înviere al lui Iisus Hristos.Sa ne bucuram cu toți de această sărbătoare.Sa ciocnim fiecare cite un ou între noi și să spunem"Hristos a înviat " și celălalt creștin să spună "Adevărat a înviat". Sa îl preamărim și să îi aducem lauda lui Hristos,deoarece a înviat din morți stricând pecețile morții și aducând la viață pe toți cei ce au căzut în iad.Sa nu din triști între noi, deoarece aceasta înviere ne-a adus bucurie.
Sărbători fericite și" Hristos a înviat".
Alte întrebări interesante