Matematică, întrebare adresată de Doom159, 8 ani în urmă

As vrea sa-mi explicati procesul de gandire pentru cand s-a dat factor comun 'e' in aceasta ecuatie:

xe - x - e + 2 = x
e(x+1) - x + 2 - x = 0

M-am uitat la un video pe youtube si nu inteleg cum a facut inlocuirile pentru 'e' cand a dat factor comun


Doom159: Edit: in loc de "e(x+1) - x + 2 - x = 0" este "e(x-1) - x + 2 - x = 0"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de targoviste44
1

\it \underline{xe}-x-\underline{e}+2=x \Rightarrow e(x-1)-x+2-x=0 \Rightarrow e(x-1)-2x+2-0\Rightarrow\\ \\ \Rightarrow e(x-1)-2(x-1)=0 \Rightarrow (x-1)(e-2)=0\Rightarrow e=2


Doom159: Nu, nu vreau rezolvarea, vreau sa stiu cum a dat factor comun pe e. De ce a facut asa? Vreau pasii
targoviste44: se caută acest e, posibil un element neutru, de aceea trebuie izolat
targoviste44: după ce vei rezolva 20-25 de ex asemănătoare, totul va fi clar și oarecum automatizat
Alte întrebări interesante