Limba română, întrebare adresată de budyku, 8 ani în urmă

As vrea si Eu o compunere de 5-10 randuri si aceasta sa se termine cu propozitiile "Și,în sfârșit, când totul era pregătit, a început și ninsoarea...Ningea fără oprire!Ningea ca-n povești!"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandraodor
2
                       Asteptarea zapezii


 Era sfarsitul toamnei rodnice,care isi pregatea bagajiul sa plece si sa-i dea locul zanei ierni.Asteptam cu nerabdare eu si fratele meu sa zapada ,sa ne dam cu sania pe nea.
      Pana la inceputul ierni erau doar o saptamana care trecea cu greu,fratele meu imi zice:
-Frate ,cand o sa vina zapada,cand o sa ninga?
-O sa vina ninsoarea ca in fiecare an.
A venit si ziua cand Mos Nicolae ne aduce jucari si dulciuri,care mai erau doar 17 zile pana la craciun si nu incepuse sa ninga.Apoi cand am iesit afara a cazut un fulg de nea,care imi spuneam in sine"Și,în sfârșit, când totul era pregătit, a început și ninsoarea ,Ningea fără oprire!Ningea ca-n povești!"

Răspuns de mirunullé
1
-A venit Crăciunul și tot nu ninge!! mă rastesc eu la mama.
-O sa ningă, ai sa vezi!
Plec în camera mea, supărată și mă asez pe patul moale. Și când, mă uitam eu pe pereții camerei mele, am observat un calendar, un calendar din 2013, pe vremea când eu aveam doar 4 ani. Simt cum incetul cu încetul somnul mă cuprinde.
Mă trezesc intr-o camera mica și murdara care mirosea a mucegai și mă văd dormind pe o paturile cu elegantei tremurând de frig. Dintr-o mișcare brusca sar de pe podea și ies afară spunând ca trebuie sa caut un cadou pentru mama.
După câteva minute am intrat pe ușa aceea, e foarte ciudat pentru ca eu sunt aici și mă văd pe mine acolo, dar trecând peste , așez lângă o femeie slaba care semăna cu mama doar la culoarea parului,un om de zapada. Acea femeie dormea lângă mine, umpic mai departe:
-A venit moșul și al tine, mami!
Mă trezesc și de data ăsta la realitate. O zbughiesc din patul meu și încep a face fundinte din șireturi și tot felul de ornamente, după care, mă duc repede cu niște mărunțiș la magazinul din apropiere pentru a-i lua mamei o ciocolata.
Și în sfârșit, când totul era pregătit, a început ninsoarea... Ningea fără oprire! Ningea ca în povesti!

alexandraodor: foarte frumoasa compunerea
mirunullé: Mulțumesc!
alexandraodor: cu placere
mirunullé: Nici a ta nu e mai prejos!
budyku: Mersi
mirunullé: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante