Istorie, întrebare adresată de crisandreeamircea, 8 ani în urmă

As vrea un rezumat :informații despre o țară din UE: Italia am ales eu, ca roggg muuult​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Pixie19
5

Răspuns:

Italia este situată în sudul Europei, în peninsula Apenină. Suprafața totală a țării este de 301,5 000 km. În nord, se învecinează cu Elveția și Austria, în est - cu Slovenia, în nord-vest - cu Franța. Este scăldată în vest de mările Ligurică și Tirreniană, în est de Marea Adriatică, în sud de Marea Ionice și Mediterană. Italia are multe insule, dintre care cele mai cunoscute sunt Sicilia, Sardinia, Ischia, Capri și Elba.

Italia este o țară muntoasă: Apeninii se întind pe întreaga peninsulă, iar versanții sudici ai Alpilor „coboară” în regiunile nordice. La granița cu Italia și Franța este cel mai înalt punct al Alpilor - Mont Blanc (4810 m), iar pe teritoriul țării se află cel mai mare vulcan activ din Europa - Etna (3340 m).

Aproximativ 60 de milioane de locuitori, dintre care 94% sunt italieni. Printre reprezentanți ai diversității etnice aici se regăsesc sicilieni, sardinieni, toscani, calabrieni, ligurieni, precum și nemți, francezi, albanezi, etc.Italia este o republică parlamentară cu o formă de guvernare prezidențială. Țara este împărțită în 20 de regiuni, 112 provincii și peste 8000 de comune. Face parte din Uniunea Europeană.Limba italiană literară modernă se bazează pe vechiul dialect florentin, care a servit inițial ca limbă de literatură, iar ulterior a devenit stabilită ca limbă oficială. Răspândirea în toată Italia a fost facilitată de marii scriitori ai secolului XIV - Dante, Bocaccio, Petrarh.

Alte întrebări interesante