Limba română, întrebare adresată de sebastianmihai0906, 8 ani în urmă

As vrea un rezumat pentru cartea "La Medeleni" de Ionel Tepdoreanu, volumul 1, mai pe lung daca se poate, dau 60 puncte si coroana.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicolaumariaemilia
2

Răspuns:

Explicație:

Primul volum al romanului se numeste „Hotarulnestatornic”. La inceputul vacantei de vara, Danut Deleanu se afa lamosia parintilor sai, la Medeleni, in Moldova. Sosesc la mosie si Olguta, sora lui Danut, impreuna cuprietena si colega ei de clasa, Monica. Danut a terminat claseleprimare, iar etele sunt cu un an mai mici. Monica este o etitacareia i-au murit amandoi parintii, apoi ultima ruda, unica.!cum are gri"a de ea doamna Deleanu. La gara, alaturi de parinti, a asteptat-o pe Olguta si mos#$eorg$e. %eavand unici, ea este oarte atasata de acesta. &ntre Danut si Olguta este un permanent ra'oi, cutac$inari si polite pltite pe rand. (opiiiisi adaptea'a "ocuriledupa evenimentele istorice speci)ce realitatii * ra'oiul ruso- "apone' din + /, unul devenind amiralul Potem0in, iar altulamiralul 1ami- Mura. 2emperamentala Olguta traieste un sentiment aparte detandrete pentru mos #$eorg$e, cel care se ocupa de gra"durilemosiei. 3etei ii placea sa ii aca atranului vi'ite la casuta luicea ala, sa ii duca tutun si lulea, sa ii asculte vorele lande sisa se dea in scrancioul acut de mana lui. Mos #$eorg$e oiuea pe nastrusnica etita a stapanilor sai ca pe o nepoata si iiaduna in secret, cu ucurie, 'estre de matasuri scumpe,ascunse intr-un sipet. La mosie mai soseste un persona"4 Mosu Puiu, rateledomnului Deleanu, numit de Olguta „Herr Dire0tor” pentru caera directorul unei intreprinderi de electricitate nemteasca.!cesta soseste cu un automoil rosu, incarcat de daruri pentrutoata lumea.


davidviscu: Acest resumat ne ajuta sa vedem daca am citit cartea iti dai usor seama ce cuvinte sunt in vocul semnelor daca ai citito, cine a facut-o a gandit-o bine.
Alte întrebări interesante