Biologie, întrebare adresată de nicolaealexiamaria20, 8 ani în urmă

Aseaza in ordine etapele de viata a unei plante

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dya2003
3

Răspuns:

1. samanta este plantata, daca are oxigen,caldura si apa ciclul ei de viata apare.

2. daca planta beneficiaza de conditiile de mai sus ea o sa aiba un proces numit germnatie si apar cateva fire de radacina si incepe sa creasca o tulpina la suprafata solului catre cea mai apropiata sursa de lumina

3.tulpina creste pana da nastere frunzelor si florilor

4. florile contin parti de reproducere  ce permit polenizarea facuta de insecte sau vant

5. dupa ce  zbor pe tulpina granulele de polen dezvolta un tub de polen care ajunge in ovarele florii si penetreaza ovulul

6. dupa ce se dezvolta zigotul el se tansforma intr un embrion in timpul procesului el creste si se transfora intr o samanta matura

7. ovarul copt al florii este fructul, cand moare se deschide si cad semintele care mai apoi sunt preluate de polenizatori/

8.semintele fertilizate asteapta conditii favorabile de viata pentru ca procedeul sa se repede.^^

Explicație:

Răspuns de pgofficial15
1

Răspuns:

1. La început, trebuie introdusă o sămânță care să aibă parte de oxigen, căldură și apă pentru a avea condiții favorabile de inflorescență.

2. Când aceasta primește apa,căldura și oxigenul de care are nevoie, are loc germinația, unde apar câteva fire de rădăcină și începe puțin să crească o tulpină de la suprafața solului către sursa de lumină.

3. Tulpina creste în dimenisiune, ca mai apoi să înmugurească, ceea ce dă naștere la foliaj și la flori.

4. La maturitate, aceasta este capabilă, prin părți de reproducere, de polenizare, așa că planta se înmulțeste. Principalii polenizatori sunt vântul și insectele ( albine).

5. Cu pași mărunți ajungem la fertilizare care constă în aterizarea granulelor de polen pe o tulpină, pentru a germina și a dezvolta un tub de polen, care ajunge în ovarele florilor și penetrează ovulul, care se aseamănă cu spermatozoizii umani.

6. În următoarea etapă se dezvoltă zigotul care se transformă într-un embrion ce este înconjurat de un țesut ce îl protejează. La acest moment, ovulul creste în dimenisiuni considerabile, devenind o sămânță matură.

7. Ovarul copt preia acum denumirea de fruct, uscat sau cărnos. Când acesta moare, se deschide și eliberează semințe dispersate de polenizatori.

8. Semințele fertile așteaptă din nou condiții de viață ce le permite dezvoltarea, pentru ca toate procesele menționate să aibă loc din nou.


pgofficial15: Coroană?
Alte întrebări interesante