Limba română, întrebare adresată de Electromusic, 8 ani în urmă

Asemanari şi deosebiri între afiş şi fluturaş





Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
13
Afișul - este un mijloc vizual, un print, tipărit sau desenat care conține informații despre un anunț, înștiințare, eveniment de interes public și expus în zone frecventate de publicul larg.
Fluturașul (flyer-ul) - este un mijloc vizual, un print, tipărit sau desenat care conține informații despre un anunț, înștiințare, eveniment de interes public și care poate fi înmânat persoanelor din cadrul target-ului propus sau expus în zone din care poate fi luat de persoanele interesate.
Altă asemănare între cele două ar fi aceea că informația transmisă este perisabilă (adică are un termen de valabilitate stabilit)
Iar diferența majoră este aceea că dacă afișul se adresează unui public larg, oferind informație generalistă, fluturașul se adresează unui public determinat (de ex.deschiderea unui anumit tip de magazin intr-o anumita zona)
Răspuns de marcela16
16
Afișul are dimensiuni mult mai mari decât un fluturaș. Totodată, afișul se adresează unui număr mult mai mare de oameni spre deosebire de fluturaș. Fluturașul este înmânat de către anumite persoane, care doresc sa -și facă publicitate sau alte scopuri. Afișul este afișat pe suporturi publicitare sau pe pereții unor clădiri.Asemanarea constă în faptul ca ambele oferă informații.
Alte întrebări interesante