Limba română, întrebare adresată de alexiaandrei80, 8 ani în urmă

Asociază cu un alt text literar, studiat sau citit, prezentând, în 50 - 90 de cuvinte, o asemănare și o deosebire dintre ele. La textul Motosel și Botoșel de Ana Blandiana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de silvianaghi06
2

Un alt text literar care ar poatea fi asociat cu textul "Motosel si Botosel" de Ana Blandiana este textul "Ca doua picaturi de apa" (autor necunoscut).

Aceste doua texte literare se aseamana prin faptul ca in ambele texte este vorba de cate doua vietuitoare atat de asemanatoare intre ele incat abia pot fi deosebite una de alta

Diferenta dintre acestea este faptul ca in textul "Motosel si Botosel" de Ana Blandiana este vorba de doua pisicute, iar in textul "Ca doua picaturi de apa" este vorba despre doi oameni, frati gemeni.

Sper ca team ajutat =)


alexiaandrei80: mersi mult de tot
silvianaghi06: n-ai pt ce (^-^)
Răspuns de ianismonteoru
0

Răspuns:

Explicație:

Textul poetic scris de Ana Blandiana poate fi asociat cu numeroase texte cum ar fi poezia "Femeia natură" de Eugenela Calancea.

În ambele poezii este vorba despre frumusețea naturii iar acesta demonstreaza asemanarea iar deosebirea este aceea ca în poezia "Femeia natură" autorul prezinta o femeie asemenea naturii dar in textul poetic scris de Ana Blandiana putem observa ca este descrisă doar natura in punctul ei de vedere.

-

Alte întrebări interesante