Limba română, întrebare adresată de alessiasolomon16, 8 ani în urmă

Asociază in 50-80 de cuvinte textul Bubico de I.L Caragiale cu Singur pe lume

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de v1cygod
1

Salut!

Boul și vițelul de Grigore Alexandrescu

Boul și vițelul de Grigore AlexandrescuCa și în Bubuco de I.L Caragiale, avem personaje de toate tipologiile care se constrastează:

Boul și vițelul de Grigore AlexandrescuCa și în Bubuco de I.L Caragiale, avem personaje de toate tipologiile care se constrastează:Opera prezintă defectele omenești puse pe seama animalelor prin intermediul alegorii.

Boul și vițelul de Grigore AlexandrescuCa și în Bubuco de I.L Caragiale, avem personaje de toate tipologiile care se constrastează:Opera prezintă defectele omenești puse pe seama animalelor prin intermediul alegorii.Astfel, Boul apare portretizat moral, sugerând omul insensibil, noros, comun: un bou ca toți boii, parvenit, îngâmfat, și trufaș. El este superficial, se crede unic, banii îi schimbă caracterul, ignorându-și propria rudă. Acest personaj reprezintă asemănarea.

Boul și vițelul de Grigore AlexandrescuCa și în Bubuco de I.L Caragiale, avem personaje de toate tipologiile care se constrastează:Opera prezintă defectele omenești puse pe seama animalelor prin intermediul alegorii.Astfel, Boul apare portretizat moral, sugerând omul insensibil, noros, comun: un bou ca toți boii, parvenit, îngâmfat, și trufaș. El este superficial, se crede unic, banii îi schimbă caracterul, ignorându-și propria rudă. Acest personaj reprezintă asemănarea.Vițelul întruchipează omul modest, sărac, naiv, inocent, încrezător, optimist, răbdător și perseverent. Acest personaj reprezintă deosebirea.

Spor la teme!


alessiasolomon16: Nu e cu singur pe lume
Alte întrebări interesante