Limba română, întrebare adresată de sukableat234, 8 ani în urmă

Asociază textul „Pilotul” de Vasile Alecsandri cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50 – 100 de cuvinte, o valoare morală/culturală comună, prin referire la câte o secvență relevantă din fiecare text.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vlad270707
83

Răspuns:
Am asociat cu "Toate panzele sus" de Anton Lupan. Poti vedea in poza!
Un alt text usor de asociat in acest caz este "Bătrânul și marea" de Ernest Hemingway.

Iata cateva sfaturi pentru a realiza o asociere cat mai buna:

  • In primul paragraf raspunde la intrebarea din cerinta (care este textul asociat), mentionand autorii si prezinta valoarea comuna a celor doua texte (daca aceasta este ceruta).
  • In cel de-al doilea paragraf poti face o povestire a textului-suport dar care sa vizeze doar partea asociata. (Nu rezumat)
  • In cel de-al treilea paragraf poti scrie, la fel, o povestire a textului asociat, dar doar cu partea asociata. Aici ar trebui oferit un exemplu clar, nu general, in cazul de fata faptul ca Anton Lupan este liderul echipajaului si pleaca in expeditie pentru a il gasi pe Pierre Vaillant.

Sper ca te-am ajutat, daca ai vreo intrebare o astept!

Anexe:

Mathispowerr: Putem asocia și cu Baltagul, de exemplu? ca sa avem ca tema comuna călătoria și aventura?
vlad270707: Da, este o asociere buna! Atata timp cat cunosti bine textul cu care asociezi, nu este atat de greu. Poti gasi ceva asemanator din orice text cu ceva din acesta!
Ma bucur ca v-am ajutat!
teo1828282828: ca idee de text liric cu ce poate fi asociat?
vlad270707: Daca vrei sa asociezi neaparat cu un text liric.. ai putea sa o faci in baza temei calatoriei / aventurii.
Nu stiu daca sunt cele mai bune idei dar sper sa te ajute. Poti incerca “Ocheanul” de Grigore Vieru, “Andrii Popa” de Vasile Alecsandri sau “Călătorii” de Marieta Maglas.
teo1828282828: "Andrii Popa" pare o varianta destul de la îndemână,mai ales datorită faptului că este scrisă de același poet. Am sa tin cont,mulțumesc pentru idei!
vlad270707: Cu placere!
anonimaaaaaa2999: Anton Lupan este personajul, Radu Tudoran a scris cartea
anonimaaaaaa2999: scuze, nu eram atentă
maria2013andries: în textul "pilotul" nu spune ca căpitanul e tot odata și pilotul poate am greșit eu,dacă e asa as vrea sa îmi explici unde
biancasardareanu: când dăm numele unei nave sau oricărui obiect,lucru etc. nu le punem numele intre ghilimele de exemplu când ai zis de nava Speranța nu trebuia pus intre ghilimele Speranța?
Alte întrebări interesante