Limba română, întrebare adresată de laaaaaaaaaammaaaaaaa, 7 ani în urmă

asociează poezia de ce nu-mi vii de mihai eminescu cu poezia ce e amorul tot de mihai eminescu

URGENTTTTTT!!!!!! DAU 100 PUNCTE INIMA COROANA SI 5 STELE!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pppddeeea
0

Răspuns:

Poeziile "De ce nu-mi vii" și "Ce e amorul tot" de Mihai Eminescu sunt ambele scrieri romantice și exprimă sentimente intense de iubire și dorință. "De ce nu-mi vii" este un poem de dragoste dureros, în care poetul se plânge de absența iubitei sale și se întreabă de ce ea nu vine să-l consoleze. El exprimă sentimente de singurătate și dezamăgire, în timp ce imploră iubita sa să revină.

"Ce e amorul tot" este, de asemenea, un poem de dragoste, dar acesta este mai optimist și exprimă sentimente de iubire și fericire. Poetul descrie iubirea ca fiind un sentiment puternic care poate fi simțit în toate aspectele vieții și care poate fi împărtășit cu cei din jur.

Ambele poezii exprimă sentimente puternice de iubire și dorință, dar "De ce nu-mi vii" este mai trist și exprimă sentimente de singurătate și dezamăgire, în timp ce "Ce e amorul tot" este mai optimist și exprimă sentimente de iubire și fericire. Ambii poeți folosesc metafore și imagini poetice pentru a exprima sentimentele lor intense.

Sper ca te am ajutat <3

Alte întrebări interesante