Matematică, întrebare adresată de andreipătrășcanu23, 9 ani în urmă

ăsta e cam lung dar....merci anticipat

Anexe:

EagleEyes: ai si raspunsuriii ?
andreipătrășcanu23: la carte? da am
andreipătrășcanu23: dar nu la ex ăsta.....din păcate...sry

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EagleEyes
1
√3(9/√54-4/√24)-√2(8/√96 - 18/√216) +1/12(√12-√32) =

=√3(9/3√6 - 4/2√6)-√2(8/4√6 - 18/6√6) +1/12(2√3-4√2) =

= √3(3/√6 - 2/√6)-√2(2/√6-3/√6)+1/12*2(√3-2√2) =

= √3*1/√6 - √2(-1/√6)+1/6 * (√3 -2√2) =

= 1/√2 + 1/√3 + √3/6 - √2/3 =

= √2/2 + √3/3 + √3/6 -√2/3 =√2/6 + √3/2
Alte întrebări interesante