Limba română, întrebare adresată de mitachealex873, 8 ani în urmă

asta e poza pentru rezolvarea exercitiului​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Addisonforever
1

Răspuns:

Și care este exercitiul pe care trebuie sa il rezolvam?


mitachealex873: am postat ex
mitachealex873: uitate la pag mea la intrebari
Addisonforever: ok
mitachealex873: ai raspuns?
Addisonforever: Nu încă, lucrez
Răspuns de Deea7789
1

Personajul este instanța naratorială prin intermediul căreia autorul textului transmite mesajul către cititor transmițând gândirea în aceste ființe de hârtie și antrenându-le în derularea unor evenimente pentru a le descoperi caracterul.

Personajul Anton Lipan din textul x,scrisă de y fiind creionat în text prin mijloace de caracterizare directă și indirectă.

Prin caracterizare directă reiese că personajul este un tânăr călător ce ,„părea a fii un străin,necunoscător al limbii vecinilor săi” de aici reiese portretul său.

Prin caracterizare indirectă reiese că personajul se adresează cu o românească uluitoare„spre uimirea unuia dintre foștii tovarăși de drum”,prin limbajul său reiese că este hotărât și decis„Umblați cu grijă să nu vătămați ceva”

Prin urmare personajul Anton Lipan din textul x,scris de y are ca trăsătură dominantă de caracter hotărârea,dar și puterea de a zice fără să fie nesigur ce încadrează pe acesta într-o tipologie umană cea a omului aventurier și a omului brav.

x-numele textul

y-numele autorului

Nu mi-ai spus aceste două lucruri+că nu se vede toată pagina așa că am pus aceste 2 semne să nu am probleme.Apropo nimeni nu face caracterizarea personajului pentru 5 puncte așa că atenție la viitoarele teme pe care le pui!

Sper că te-am ajutat și să primesc coroană te rog mult!


mitachealex873: buna
mitachealex873: sper ca ai primit coroana
Deea7789: Am primit.Mulțumesc!
mitachealex873: buna mai esti
Alte întrebări interesante