Limba română, întrebare adresată de Mihail7963, 9 ani în urmă

ATENȚIE DAU 34 DE PUNCTE! !! O compunere de maxim 250 de cuvinte sau 10-15 rânduri în care sa motivezi ca poezia Foaie verde fir mohor aparține genului liric. VA ROG MULT! !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosmaandra2000
4
★inseamna alineat, sunt pe tel si nu se vede★ Opera blabla apartine genului liric, deoarece autorul isi transmite in mod direct ideile si sentimentele prin intermediul eului liric. ★ Lirismul subiectiv isi face simtita prezenta prin marcile eului liric, verbe si pronume la persoana 1 si 2 ( ex ) . Principalul mod de expunere este monologul liric confesiv, fapt evidentiat prin maricile eului liric. ★ Expresivitatea textului este coferita de figuri de stil si imagini artistice. + comentezi 2/3, nu te pot ajuta la asta pt ca nu mai stiu ce am scris la simulare. ★ Muzicalitatea este obtinuta prin utilizarea elementelor de prozodie. Poezia, specifica unei doine, are rima imperecheata si masura scurta de 7-8 silabe. ★ Avand in vedere trasaturile evidentiate mai sus, pot afirma ca aceasta opera apartine genului liric.

Mihail7963: Este apartenenta la liric nu?
Mihail7963: Este apartenenta la liric nu???
cosmaandra2000: Nooo.... e basm. Da, e liric. E buna numai ca trebuie sa interpretezi textul. Te mai pot ajuta, daca mai e ceva.
cosmaandra2000: Zici ca isi exprima sentimetele de dor si de tristete fapt evidentiat prin... nush
cosmaandra2000: Zici ca predomina comparatiile
cosmaandra2000: Dai exemple si explici una
Mihail7963: Deci e sau nu apartenenta la liric?
cosmaandra2000: Normal... nu vezi ?
Alte întrebări interesante