Studii sociale, întrebare adresată de ioneteemilia00, 9 ani în urmă

Atentie dau 99 de puncte!!! Ajutati-ma cu doua teme le dirigentie!!! Puteti sa si copiati!!! Defapt, va rog sa copiati!!!
7. Comunic asertiv. Despre cutremure.
8. Eu copil-preadolescent


ioneteemilia00: Mai repedee
ioneteemilia00: Haideee!!!
ioneteemilia00: V-am spus ca va puteti uita pe net!!!
pearlove: Ai te rog rabdare, nu e o tema chiar atat de simpla. Iar pe net nu e mare lucru.
ioneteemilia00: Ok...
ioneteemilia00: =]]]
Vicky13: Asteapta putin
ioneteemilia00: Astept
Vicky13: gata
cerchezflorina: incendiu se referă la un proces de ardere autoîntreținută, care se desfășoară fără control în timp și spațiu, care produce pierderi de vieți omenești și/sau pagube materiale și care necesită o intervenție organizată în scopul întreruperii procesului de ardere[1].

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Vicky13
4
1.Noi comunicam asetiv despre orice.Ne pasa si suntem interesati despre aceasta lume,insa in ultima vreme multi vorbesc despre cutremure,chiar si copiii.Cutremure puternice ce devin catastrofe naturale, pot distruge construcții, clădiri, chiar localități întregi, provoacă alunecări de teren, chiar catastrofe naturale.Noi vorbim despre aceasta si nu este nimic straniu,deoarece putem sa patim ceva,iar multi se tem si sunt foarte ingrijorati.Este bine ca comunicam asertiv ci nu agresiv,deoarece daca vom fi agresivi pe noi nimeni nu ne va intelege si nu ne va respecta.Comunicarea este un element fundamental al existentei umane, inca din antichitate inteleptii ocupandu-se de arta retoricii.Majoritatea cutremurilor sunt groaznice si infricosatoare,iar noi trebuie sa actionam linistit sa iesim rapid din case si sa avem grija de noi,adica sa lasam agresivitatea la o parte.Eu le-as da un sfat tuturor sa uite de agresivitate si sa vorbeasca asertiv,chiar si despre cutremure.
2.
Perioada adolescentei cuprinde doua etape - preadolescenta 10/11 - 14/15 ani si adolescenta propriu-zisa 14/15 - 19/20 ani.Copii din ziua de azi vor sa devina cit mai repede maturi,iar eu nu sunt o exceptie.As vrea mai repede sa cresc sa fiu indepent si sa uit de jucariile mele.Preadolescenta sau pubertatea este perioada de trecere spre maturizare biologica generaAspectul exterior se caracterizeaza prin lipsa de armonie (maini mai lungi decat trupul, nas disproportionat, etc). Vocea oscileaza ca tonalitate.la. Schimbarile fizice si biologice creeaza uneori stari de teama, frustrare sau din contra stari euforice. Copiii sunt instabili afectiv in perioada de preadolescenta, vulnerabili, sau irascibili si agitati.  Din punct de vedere scolar, pubertatea situeaza copilul in clasele gimnaziale si acesta trebuie sa se adapteze trecerii de la un invatator la mai multi profesori. Alaturi de dorinta de a ne maturiza creste si dorinta de a fi mai repede independenti.
Sper ce te-am ajutat
Coronita?

ioneteemilia00: Astept sa vad ce zice si cealalalta persoana si dupa vad cui ii dau coronita ! :)
ioneteemilia00: off
ioneteemilia00: Imi poti da ceva despre incendii?
ioneteemilia00: Am gresit...
pearlove: INCENDII? NU ERA CUTREMURE?
Vicky13: Auzi eu cit mam chinuit
ioneteemilia00: Am gresit
Răspuns de pearlove
3
7) Mi-as dori sa va zic despre cutremure, care sunt pagubele ei si cum trebuie sa ne protejam de ele. Ele de cele mai multe ori apar din miscarea placilor tectonice, eruptiilor vulcanice, mijloacelor de transport si mine abandonate, de exemplu. Totusi, doar 2 din 1000 cutremuri provoaca pagube. Imi pare rau pentru toate dezastrele provocate de ele, ca de exemplu cutremurul din San Francisco din 1996 care luase viata a mii de familii. De aceea, pentru a ne proteja de ele, trebuie sa stim cum sa actionam. In cazul in care suntem intr-o incapere e bine sa ne adapostim sub mese sau birouri grele, sa inchidem usile si sa ne adapostim sub pragul usii, sa nu folosim liftul. In cazul in care suntem intr-un automobil, ar fi bine sa nu iesim din el. Daca sunteti pe strada, gasiti un loc cu cele mai putine obiecte si nu va miscati. S-ar putea sa nu fie oricine de acord cu mine, asa ca e mai bine ca fiecare sa se informeze in parte din surse mai sigure. Asa ca, imi pare bine ca am fost ascultata si ca v-am putut da o mica lectie din care fiecare poate invata ceva.
8) Sunt un copil pre-adolescent. Incep sa am idei si opinii personale, si vreau sa fie respectate. In viata mea de copil pre-adolescent lucrurile se schimba mult si mi-e greu sa le fac singura fata. De aceea, am nevoie de sprijinul unui adult. Incepem sa avem incredere in noi si nu intotdeauna acceptam ajutorul cuiva. Insa cu incetul invatam ca e bine sa avem incredere in cineva, de aceea imi doresc ca toti sa ma intelegeti si sa aveti rabdare cu mine. S-ar putea si sa judec foarte mult lumea dupa diferite criterii inventate sau auzite. Va rog, ca, in astfel de momente sa imi demonstrati ca nu trebuie sa mi le intemeiez si ca sunt incorecte. Ca copil pre-adolescent, incep sa ma marchez printre ceilalti si de aceea pot sa ma schimb mult. Sa nu va mire ca ajung de la o extrema la alta cand vine vorba de gusturi, eu experimentez si testez. De asemenea, in situatii complicate nu vreau sa ma ajutati mereu doar pentru sunt un copil pre-adolescent, invatati-ma sa ma descurc singura, deoarece in viitor nu voi putea conta mereu pe ceva si pe cineva. Ca copil pre-adolescent incep sa-mi fac o gasca, un grup de prieteni cu care ma inteleg si cu care nu, asa ca rog ca adultii si persoanele in care am incredere sa ma sfatuiasca cum sa-mi aleg prietenii si cum sa ma comport. Imi pare rau pentru figurile mele de copil pre-adolescent si promit ca lucrurile se vor remedia cu timpul, deoarece de acum incep sa vad ca lumea nu e chiar roz, ci are mai multe culori.
Alte întrebări interesante