Biologie, întrebare adresată de Dimka2003, 9 ani în urmă

ATENTIE!!! OFER COROANA!!!!

Informatii despre lilieci,informatia sa fie ca de cl a 6 a

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teutu99
9
Informatiile de mai jos le-am luat dintr-o enciclopedie pe care am folosit-o si eu cand eram mai micuta putin...;)
Deci:
                  
                                                LILIECII

Liliecii sunt singurele mamifere zburatoare. Ei se propulseaza prin aer cu ajutorul unor aripi fine de piele, facand viraje bruste si rasuciri spectaculoase in plin zbor.Cei mai multi lilieci isi petrec ziua dormind agatati cu capul in jos, la adapost de animalele de prada. Noaptea, ei sunt gata sa se lanseze in zbor. pentru a incepe vanatoarea.Unii liliecisi gasesc hrana navigand in intuneric cu ajutorul ecolocatiei.Ei scotsunete ascutite carese intorc, adica se reflecta de obiectele apropiate si sunt prinse de urechile liliacului. Liliecii folosesc ecourile pentru a-si localiza prada si a evita obstacolele.  
Un exemplu de liliac ar fi Liliacul cu nas ascutit. Acesta mananca insecte si fructe, dar prefera carnea soarecilor, a pasarilor si a liliecilor mici.La randul lui, liliacul cu nas ascutit este prada liliacului vampir-fals.Are un nas lat, pe care se afla o excrescenta de piele in forma de varf de lance.Uriase stoluri din acesti lilieci se adapostesc in cladiri si pesteri.La lasarea serii, stolurile ies spre locurile dehranire. Femela da nastere unui singur pui, o data sau de doua ori pe an. Denumit si  Phyllostomus hastatus, liliacul este raspandit in America Centrala si nordul Americii de Sud, putand avea corpul intre 10si 13 cm, coada de 2,5 cm, iar avengura aripilor intre 44 si 47 cm.
 
                                            LILIECII VAMPIR (optional, scrii doar daca vrei)

Singurele mamifere care se hranesc exclusiv cu sange sunt vampirii, liliecii care traiesc in tarile tropicale ale Americii Centrale si de Sud. Vampirul comun, Desmodus rotundus, ataca animale care dorm, de obicei vite sau cai- uneori chiar oameni.Celelalte doua specii de vampir, Diademus youngi si Diphylla ecuadata, se hranesc cu sangele pasarilor mari, cum ar fi gainile. Liliacul vampir comun se hraneste din sangele victimei aproximativ 30 de minute.Victima nu pierde o cantitate de sange care sa-i puna viata in pericol, dar muscatura vampirului poate sa raspandeasca boli si sa produca infectii.

    HRANIREA
 
Un vampir va aterizalasol, in apropierea victimei, apoi se va deplasa spre ea pe toate cele patru membre. Un senzor de caldura aflat in varful nasului il ajuta sa descopere zona de piele in care sangele circula mai aproape de suprafata. Liliacul isi musca victima cu dintii lui ascutiti ca lama si se foloseste de limba pentru a linge sangelecare curge din rana.Saliva liliacului impiedica sangele sa se coaguleze.
   
   PUII DE VAMPIR

La nastere, puii de vampir sunt neajutorati, dar se tin de mama lor cu ajutorul ghearelor si al dintilor de lapte, chiar si cand mama zboara. Initial, tanarul liliac se hraneste doar cu lapte. Dupa aproximativ trei saptamani, mama introduce treptat in alimentatie sangele, dandu-i cateva picaturi la fiecare masa.

Sper ca n-am muncit degeaba la scris. Si sper sa te ajute. Pe wikipedia sunt multi termeni complicati, iar informatiile sunt structurate pentru o anumita varsta. Ce am scris eu e si pentru clasa a VI-a....Daca te-am ajutat, nu uita sa-mi multumesti...Ma incurajezi daca o faci! :* Bafta la teme!





Dimka2003: mersi
Alte întrebări interesante