Limba română, întrebare adresată de hobanadelin, 9 ani în urmă

Ati putea sa ma ajutati ?.....va rog !


Nicoleeta: Cu ce , vrei sa te ajutam?
hobanadelin: cu tema anterioara la lb. Romana Formuleaza trei idei corespunzatoare partilor componente ale uneicompuneri cu titlul "Cartea ,prietene mea".
Nicoleeta: ok.
hobanadelin: poti tu sa ma ajuti pt ca este ff urgent ?>
Nicoleeta: Bine...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nicoleeta
0
Pasiunile se nasc ciudat si anevoie mai ales astazi,cand mijloacele audio-vizualului,tehnica din ce in ce mai performanta isi disputa intaietatea cu cea a cartii.Scopul meu este sa contribui la dezvoltarea unor capacitati absolut necesare abordarii cu succes a urmatoarelor trepte de invatamant si realizarea unor achizitii prin efort propriu de studiu.Alegerea unui optional ca „Literatura pentru copii” se impune caci „arta cuvantului” figureaza cea mai completa si desavarsita descriere a vietii.Prin farmecul si feericul limbajului,dintr-un basm sau dintr-o poezie,aflati sub indrumarea noastra si cu dorinta in suflete de a sti,de a gasi,elevii reusesc sa coboare mai adanc in esenta valorilor umane,pregatindu-se pentru drumul lung si greu care ii asteapta.
Ma voi stradui ca dupa un an de studiu,sa-i determin pe elevi sa aleaga o carte in detrimentul Internetului,intelegand cat de inutil complicata este aceasta tehnica pe care un simplu gest al scoaterii unei carti din biblioteca o suplineste.Si atunci,cartea le va vorbi!.. CONTINUTURILE INVATARII1.     Basmul-         planul real si cel  fantastic-         personaje pozitive, personaje negative-         natura in basm2.     Povesti. Povestiri-         elemente reale, imaginare-         personaje principale, secundare3.     Povestiri istorice
Alte întrebări interesante