Fizică, întrebare adresată de biglili, 8 ani în urmă

Atunci când ne deplasăm cu mașina pe șosea cu o anumită viteză, noi vom fi în mișcare față de Pământ și în ............... față de mașină. Dacă mașina pune frână brusc, atunci noi vom tinde să ne ducem în față. Acest lucru poate fi explicat cu ajutorul principiului ......................., care ne spune că un corp își va păstra starea de ................... sau de ........................................................ în care se află, dacă asupra acestuia nu acționează nicio forță din exterior, care să-l constrângă să-și schimbe această stare.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Kitty200704
2

Atunci când ne deplasăm cu mașina pe șosea cu o anumită viteză, noi vom fi în mișcare față de Pământ și în repaus față de mașină. Dacă mașina pune frână brusc, atunci noi vom tinde să ne ducem în față. Acest lucru poate fi explicat cu ajutorul principiului inerției, care ne spune că un corp își va păstra starea de mișcare sau de repaus în care se află, dacă asupra acestuia nu acționează nicio forță din exterior, care să-l constrângă să-și schimbe această stare.

Răspuns de pav38
3

Explicație:

Atunci când ne deplasăm cu mașina pe șosea cu o anumită viteză, noi vom fi în mișcare față de Pământ și în  \red{ \underline{ \bf repaus }} față de mașină. Dacă mașina pune frână brusc, atunci noi vom tinde să ne ducem în față. Acest lucru poate fi explicat cu ajutorul principiului  \red{ \underline{ \bf inertiei }}, care ne spune că un corp își va păstra starea de  \red{ \underline{ \bf miscare }} sau de  \red{ \underline{ \bf repaus }} în care se află, dacă asupra acestuia nu acționează nicio forță din exterior, care să-l constrângă să-și schimbe această stare.

Alte întrebări interesante