Istorie, întrebare adresată de oberdeu23, 8 ani în urmă

«Au trecut vremurile când neamtul il ceda unui vecin pământul, altuia marea, mulțumindu-se cu cerul... Şi noi cerem un loc sub soare». B. Bulow, Minis- trul de externe al Germanie. • Demonstreaza, utilizând trei argumente, afirmaţia lui B. Bulow.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
13

Demonstrează, utilizând trei argumente, afirmaţia lui B. Bulow

«Au trecut vremurile când neamțul îi ceda unui vecin pământul, altuia marea, mulțumindu-se cu cerul... Şi noi cerem un loc sub soare». B. Bulow, Ministrul de externe al Germaniei.

Primul argument este că afirmația aparține unui om de stat german, Bernhard von Bülow, ministru de externe al Germaniei (1900- 1909) și ea se referă la dorința de expansiune a Germaniei alături de alte puteri coloniale.

Al doilea argument este că Germania nu deținea o flotă maritimă puternică și, în afirmație, tocmai se înțelege faptul că Germania pierduse deja teritorii și marea, dar vor totuși partea lor "sub soare", în sensul de a câștiga noi teritorii.

Al treilea argument privind această afirmație este că ea a fost spusă în mod subtil de B. Bulow, el dorind ca și Germania să fie recunoscută ca fiind o putere colonială în expansiune, așa cum erau alte țări în acea perioadă.

Succes!

Alte întrebări interesante