Matematică, întrebare adresată de Loxi, 10 ani în urmă

Aveti 3 teste atasate aici. Ofer 50 de pct in total. Fiecare test 15 pct. Va multumesc mult! Daca aveti nedumeriri apropo de text va rog sa ma intrebati ca sa nu existe probleme . :)

Anexe:

suntonlain: Daca rezolvam 18 probleme, dumneavoastra ne dati 50 puncte ? Am vazut ca timpul acordat pentru fiecare test este de 50 minute, deci in total doua ore si jumatate de munca sustinuta in condiitii de examen. :-)
Loxi: dl eu doar am pus intrebarea ca sa primesc doar daca SE POATE un raspuns. Nu am obligat pe nimeni si sa stiti ca am realizat si eu acest lucru. Insa punctajul meu total a fost de 70 de puncte avand in vedere ca sunt incepatoare....si nu aveam cum sa va ofer mai mult. Imi cer scuze pentru situatia neplacuta in care eventual v-am pus. Va doresc o zi buna si multa sanatate.
suntonlain: dece m-ati pus intr-o situatie neplacuta ?
Loxi: Am zis eventual

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de finamihai
1
TESTUL1
1a)12-x=-3    ⇒-x=-3-12  inmultim cu -1   ⇒   x=15
b)1/3·x-1/4=0    ⇒ x/3=1/4⇒⇒4x=3⇒     x=3/4
c)√2x+√2-x=2-√2⇒     ⇒√2x-x=2-√2-√2
x(√2-1)=2-2√2⇒    x=-2(√2-1)/(√2-1)⇒   x=-2
2)  (x-3)²/3-(1-x)(x+1)/2=(5x-1)(x+2)/6-3 
(x²-6x+9)/3-(x+1-x²-x)/2=(5x²+10x-x-2)/6-3   aducem la acelasi numitor care e 6
2(x²-6x+9)-3(1-x²)=5x²+9x-2-3·6
2x²-12x+18-3+3x²=5x²+9x-20
5x²-5x²-12x-9x=-20-15
-21x=-35   inmultim cu -1
x=35/21⇒   
x=1,(6)
5) a+b+c=30
b=6+a,                      c=(a+b)/4=(a+6+a)/4=(2a+6)/4=2(a+3)/4 simplificam
c=(a+3)/2
inlocuim   a+6+a+(a+3)/2=30⇒2a+(a+3)/2=30-6 aducem la acelasi numitor
(4a+a+3)/2=24⇒    ( 5a+3)=24·2
5a=48-3⇒⇒    a=45/5⇒  a=9
b=6+9=15
c=(9+3)/2=12/2=6
TESTUL 2
1a)5x+2x=9x⇒     7x-9x=0-2x=0⇒   x=0
b) 1/4-x=0,1⇒    -x=1/10-1/4      ·(-1)⇒aducem la acelasi numitor
x=-1/10+1/4⇒   x=(-4+10)/40⇒  x=6/40 simplifcam x=3/20
x=0,15
c)x+(2+√3)=2x-(2-√3)
x-2x=-2-√3+2+√3
-x=0⇒  x=0
2) 1,(3)=(13-1)/9=12/9=4/3  copiezi ezercitiul si 
⇒x-(x-2)/3-(x²-8x+16)/9-6=[(x√2/3-4/3)(x√2/3+4/3)]  aducem la acelaasi numitor
[9x-3x+6-x²+8x-16-54)/9=(2x²+4√2x-4√2x-16)/3
(-x²+14x-64)/9=(2x²-16)/3  aducem la acelasi numitor
(-x²+14x-64)=6x²-48
-x²-6x²+14x-64+48=0
-7x²+14x-14=0   inmultim cu -1
7(x²-2x+2)=0
x²-2x+2=0
Testul 3
1a)x-√5=5
x=5+√5
b)7-4x=35
-4x=35-7
-4x=28    ·(-1)
x=28/4⇒   x=7
c)0,2x+0,03=0,004
0,2x=0,004-0,03
0,2x=-0,026
x=-0,026/0,2=-26/1000:2/10
x=-260/2000
x=-0,13
2)  copiezi ex⇒x²-4x/9+4/9+3=x-x/3-4/9+x²+4x/3
x²-x²-4x/9-x+x/3-4x/3=-4/9-4/9-3
-4x/9-x-3x/3=-8/9-3   aducem la acelasi numitor
(-4x-9x-9x)/9=(-8-9)/9
-22x=-17     inmultim cu -1
x=17/22
x=0,7(72)





Loxi: iti multumesc frumos mihai
Alte întrebări interesante