Limba română, întrebare adresată de danalungu20021, 9 ani în urmă

azi sa fii mai bun decat ieri , maine sa fii mai bun decit azi ..... eseu ......... VA ROG MULT SA MA AJUTATI AM NEVOIE DE EL PESTE 30 MIN
DAU CORONITA SI 40 PUNCTE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bebedumi70
2
              Orice ai face in viata,trebuie sa lupti pentru ceva.Fie ca lupti pentru un vis,o idee sau un ideal,nu uita niciodata de unde ai plecat si oricat ai ajunge de departe,nu uita cine esti .Pentru ca azi sa fii mai bun decat ieri ,nu trebuie sa te opresti din evolutie.Cu cat esti mai bun azi,cu atat vei fi mai bun maine si cu cat vei fi mai bun maine ,cu atat vei fi mai bun in viitor.A fi bun ,nu inseamna a fi bun in ceva anume ,inseamna a fi bun in tot ceea ce faci atat pe plan profesional cat si moral si spiritual .Ajuta-ti semenii,impartaseste cu ei cunostintele  ,dar si sentimentele si trairile tale.Pentru ca azi sa fii mai bun decat ieri ,nu te lasa pacalit de succes si nu te umple de mandrie .Fa in asa fel incat sa-ti pastrezi onoarea intacta fara orgolii si mandrii.Pentru ca maine sa fii mai bun decat azi ,invata sa-ti recunosti greselile si maine sa faci tot posibilul sa nu le mai repeti.Cunostinta fara constiinta ,nu duce la nimic bun,dar a avea constiinta si cunostinta in acelasi timp face din tine un om valoros .

marcela16: Este copiat
bebedumi70: Gaseste-l tu undeva si demonstreaza-mi ca este copiat....apoi mai vorbim. O zi buna sa ai !
marcela16: Nu are nici un sens
bebedumi70: De ce nu raportezi daca consideri ca este copiat si apoi va decide un moderator daca este sau nu copiat......Si vulpea a spus ca strugurii sunt acri cand a vazut ca nu ajunge la ei.
Răspuns de Utilizator anonim
1
Pas spre mine ...

Dimineaţă de martie frumoasă aşa ca toată primăvara ce se anunţă. Şi zorii sunt în paşi reavăni pentru fiecare. Acum, fiecare pleacă din ieri spre un mâine, iar astăzi este emoţionat de pasul promis în noapte.
Acum, ochii cuprind întinderea, ştiu că se vor întâlni cu alţii şi fiecare a promis că se va juca, va învăţa, va dansa, va picta, va asculta doar pentru a fi OM.
De, sigur paşii spre mine vor fi mereu în alt ritm: mai lent, mai alert, mai apăsaţi, dar sigur vor fi mereu pe cărare, mereu în căutare, mereu, mereu! Curăţenia lor va răsări din cugetul de a fi cinstit cu tine însuţi, onest cu cel de lângă tine, bun cu cel de alături, generos, vrednic  în măsura darului pe care l-ai primit la naştere.
Şi dimineaţa bate, bate spre mine şi paşii pornesc spre nouă zi. 
E martie la început, dar iute, iute va trece ca şi paşii din lunile de până ieri ...
Şi văile, şi munţii, şi marea, şi cerul vor răsuna de imnul Învierii.
Acum pornesc în paşi-mi ce trebuie să fie pe măsura putinţii de a fi mai bun ca ieri, ca azi spre un mâine cert, aducându-mi zbor curat de viaţă.
Alte întrebări interesante