Matematică, întrebare adresată de bunica7661, 8 ani în urmă


b) 10(x-1)-3(4x-7)-2 = 4(3x - 5)+1;

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mbc220861
2

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

10(x-1)-3(4x-7)-2 = 4(3x - 5)+1  ⇒10x-10-12x+21-2=12x-20+1  

⇒-2x+9=12x-19  ⇒19+9=12x+2x  ⇒28=14x  ⇒x=28:14  ⇒x=2

Răspuns de targoviste44
1

\it 10(x-1)-3(4x-7)-2=4(3x-5)+1 \Rightarrow 10x-10-12x+21-2=\\ \\ =12x-20+1 \Rightarrow -10+21-2+20-1=12x-10x+12x \Rightarrow 28=14x \Rightarrow\\ \\  \Rightarrow x=28:14 \Rightarrow x=2

Alte întrebări interesante