Limba română, întrebare adresată de ciochiucosmin, 8 ani în urmă

B. (12 p.) Redactează o naratiune de 150-300 de cuvinte, în care sa prezint o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul
sărbătoririi Revelionului.
In compunerea ta, trebuie:
- (6 p.) să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea logică a
evenimentelor;
- (2 p.) să precizezi două elemente ale contextului
spatio-temporal;
- (2 p.) să ai un conținut adecvat cerinţei;
- (2 p.) să respecti precizarea privind numărul de cuvinte.
POATE CINEVA SA MA AJUTE CA PUSAI AZI VREO 10 INTREBARI SI NU RASPUNSE NIMENI .PLS.=(
CRED CA O SA STERG BRAINLY​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tardboy1990
3

Lumina lunii trasa molatic dungi unduitoare pe peretii albi ca osul. Era ziua dintre ani,sfarsitul anului si inceputul unuia nou,ceasul batea surd de ora 23:59,eu si intreaga mea familie numaram secundele ramase pana la trecerea intr-un an nou,intr-un deceniu nou. Cand glasurile lor au urlat 0 si eu in gluma am urlat stop ca si cum nu voiam sa se termine anul,zgomote largi au inceput sa se sparga dinspre imprejurimi dar deodata totul inceteaza,din larma de adineauri acum troneaza o tacere infernala care isi trasa ghearele de gheata in urechi in care lipsa sunetului isi lasa,ironic,un ecou. Observ cum nimic si nimeni nu se misca de parca timpul insusi uitase sa mai curga,deodata un pocnet azuriu ma trezeste la realitate si usa incepe sa duduie ca fiind lovita de un tun,ca sunetul pe care probabil ca il scosese si lovirea primei bombe atomice de pamantul moale si deodata cedeaza. In spatele usii un pitic speriat intra si imi spune cu un glas jalnic ca are necoie disperata de ajutorul meu,eu eram stupefiata si incerc sa il fac sa ma dumireasca si pe mine,ce se intamplase? El imi spune ca nu are mult timp de explicatii(si adaugase pe sub mustata,"pentru ca nu mai e timp deloc) si ca trebuie sa vin neaparat cu el la ceasornicarul vremilor,nu am timp sa ii mai zic ceva ca ma apuca de mana si dispar deodata,cand incep sa vad din nou ma gaseam intr-o incapere ornata cu fel de fel de ceasuri si observ un individ cu o barba lunga si stufoasa cu unu nas carn si prelung,cu sprancele groasa ca niste omizi ce lucra de zor la un ceas. Cand ma vede parea furios si imi striga"Dar bine,eu muncesc aici la construit de ceasuri,am grija ca timpul sa curga ca un rau intodeauna si tu imi furi timpul cu o asa nonsalanta si acum nici scuze nu spui?!" eu nu stiam ce sa spun si il intreb ce am facut,imi raspunde clar ca atunci cand am strigat stop ceasu vremii s-a suparat si acum refuza sa mai mearga inainte si acum frumos ar fii sa imi cer scuze. Eu nu intelegeam cui ar trebuii sa ii cer scuze prima data,lui sau ceasului dar ma gandesc ca ceasul ar fii poate mult mai receptiv decat batranul irascibil. El imi arata cu degetele lui osoase un ceas de aur de o anvergura ametitoare care parea ca plange,ii cer scuze si incep sa il calmez,usor usor se linisteste si se opreste din plans. Batranul se ridica atunci din scaunul lui si imi spune ca e timpul sa plec si sa nu mai fac asa ceva inca o data. Ma trezesc apoi in camera mea si aflu de la mama ca am adormit inainte de a trece in urmatorul an. Desi poate suna ca un simplu vis pe mine aceasta fantasmagorie m-a marcat.

Explicație:

scuze ca e mediocra dar la partea de filo sunt praf,de asta am dat la mate-info. Sper ca te-am ajutat cu compunerea mea de buget,prima data ma gandeam la ceva de genu existenta unei ore in plus pe care nimeni nu o traieste dar in care cumva protagonistul a intrat printr-un cuvant spus gresit si cuk a trebuit sa se duca la ceasornicar sa il readuca in lumea reala (preluat din persona 3)sau ca un nelegiuit a furat mecanismul vremurilor si tu trebuie sa il recuperezi ca maestrul ceasornicar e prea ocupat ca sa o faca,daca iti plac ideile si poti sa le expui intr-o limita atat de mica poti sa le folosesti.


ciochiucosmin: cu cat ai intrat ?
ciochiucosmin: aaa...
tardboy1990: 8,90
ciochiucosmin: eu as vrea in Craiova la TRAIAN VUIA sau PEDAGOGIC
tardboy1990: succes!
ciochiucosmin: ms.
ciochiucosmin: si ms. dinou pt. ajutor la teme
ciochiucosmin: noapte buna !!!
tardboy1990: noapte buna si tie!
ciochiucosmin: SALUT ! Ma intrbam daca poti sa intri la intrebarile mele si sa ma ajuti cu prima problema de matematica ???
Alte întrebări interesante