b)
3(x + 2) - 2y = 2
3x + 4(7 -- y) = 26
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
3(x+2)-2y=2 =>3x+6-2y=2
3x+4(7-y)=26 3x+28-4y=26
=>3x-2y=2-6 =>3x-2y=-4
3x-4y=26-28 3x-4y=-2
=>3x=-4+2y =>3x=-4+2y
3x-4y=-2 -4+2y-4y=-2
=>3x=-4+2y =>3x=-4+2y
-2y=+2 y=-1
=>3x=-4+2(-1) => 3x=-4-2
y=-1 y=-1
=>3x=-6 => x=-2
y=-1 y=-1
iuliancatalin20:
mersi, trebuia cu metoda substițională dar am uitat eu să scriu. mersi :)
Răspuns de
0
Răspuns:
3(x+2)-2y=2
3x+6-2y=2
3x-2y=2-6
3x-2y=4
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă