Limba română, întrebare adresată de matieskarina, 8 ani în urmă

B. Atunci, ieșind afară, plesni dintr-o biciușcă de trei ori asupra mărului şi unde se ridică nişte palaturi, încât în toată împărăția nu se găsea altele ca acelea. Împăratul rămase și el în mirare. Și voind a sărbători venirea fiului celui mic, acesta zise: Tată, înainte de a mulțumi lui Dumnezeu că m-am întors sănătos, să mergem câteşitrei fraţii înaintea lui la judecată. Împăratul n-avu ce zice. Se aduseră frații înaintea împăratului, carii deteră în genunchi și cerură iertare de la fratele cel mai mic. El le zise: - - Dacă Dumnezeu vă va ierta, iertați să fiți și de la mine. Neavând încotro, se duseră înaintea bisericii și puseră trei uleie depărtate deopotrivă unul de altul. Intrară fiecare cu picioarele în câte unul, și aruncară cu praștia în sus câte o piatră; pietrele fraților celor mari se întoarseră și loviră pe fiecare în cap cu așa tărie, încât rămaseră morți. Piatra, însă a fiului celui mic de împărat, căzu dinaintea lui. Lumea se adunase de se uita la astă judecată dumnezeiască, iar împăratul, după ce făcu nuntă și-și însoți copilul cu găinăreasa, se coborî de pe tron și puse pe fiul său în locu-i, care, daca o fi trăind, împărățește și până azi. Eram și eu față la acele întâmplări, pe care le povestesc acum celor ce mă ascultă." 11. În fragmentul dat predomină ca mod de expunere: a. naraţiunea; b. monologul; c. dialogul; d. descrierea.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de merinda00971555
0

Răspuns:

descriere

Explicație:

deoarece la a)monologul

Naraţiunea este opera literară scrisă în versuri sau proză în care sunt povestite o succesiune de întâmplări petrecute într-o ordine cronologică.

b)monologul

Monologul este un mod de expunere și procedeu literar prin care ipostaza lirica/personajul își analizează stările sufletești, concepțiile, ideile și le aduce la cunoștința cititorilor sau a spectatorilor. De asemenea, poate fi un tip de discurs continuu al cărui producător nu așteaptă un răspuns.

c)dialogul

Dialogul este modul de expunere care redă convorbirea directă dintre două sau mai multe personaje. Rolul dialogului într-o operă epică este de a oferi dinamism și de a caracteriza personajele în mod direct.

Alte întrebări interesante