Limba română, întrebare adresată de gospodina2, 9 ani în urmă

B. Redactați o compunere de 10 – 15 rânduri în care să vă imaginați o întâmplare, având ca personaje Cercul, Chenarul, Suma, Produsul.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Aduțu69
1
Era o zi frumoasa de vara, foarte cald si pasarile zburau linistite pe cer. Prietenul meu, Cercul, un bun jucator de fotbal m-a invitat sa ma joc cu el un meci, avand ca scop instruirea mea in fotbal. Chenarul care era var cu Cercul, si-a facut si el aparitia pe terenul de fotbal, acesta avea un comportament de baiat respectuos, educat si cu bun simt. Atitudinea lui era pe placul meu, ma intelegeam bine cu el, totul bine si frumos pana si-a facut loc si Produsul care era un baiat cu fite si toata lumea il ura. Nimeni nu voia sa fie prieten cu el deoarece pe langa toate acestea era si fals si nu putea sa tina un secret, insa eu fiind un baiat cumsecade si educat m-am gandit sa fiu prietenos si sa incep sa il bag in seama, zis si facut.
Suma, tatal Produsului, avea o parere proasta despre noi deoarece nu vorbeam niciodata cu fiul lui. Insa intr-o zi Produsul a cazut si-a rupt piciorul si a avut nevoie de ajutorul nostru, celorlalti baieti li s-au facut mila de el si l-au ajutat cărândul pana acasa.
Alte întrebări interesante