Limba română, întrebare adresată de papanasi7, 7 ani în urmă

B. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă cinstea contribuie sau nu la
echilibrul unei comunități omeneşti, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din Cinstea
(Luminile și umbrele sufletului) de Petru Creţia, cât şi la experiența
personală sau culturală.
Vă rog repedeeee!!! Dau coroană

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TatianaB
26

Redactăm un text în care vom argumenta dacă cinstea contribuie sau nu la echilibrul unei comunități omenești, raportându-ne la informațiile din fragmentul extras din „Cinstea”, în „Luminile și umbrele sufletului” de Petru Creția, cât și la experiența personală sau culturală.

→ Introducere:

Sunt de părere că cinstea contribuie la echilibrul unei comunități omenești pentru că anume această latură a omului îl face să fie adevărat și să se manifeste corect în societate.

→ Cuprins cu argumente:

În primul rând cinstea este o latură a binelui cu ajutorul căruia se face echilibru în societate, de asemenea omul cinstit este cu mult înaintea celor necinstiți și totodată este cu mult mai valoros.

În al doilea rând o comunitate omenească este plină de vicii și de aspecte negative, dar și pozitive. Vrem noi sau nu vrem, fiecare din noi are câte puțin din toate, atât din bine, cât și din rău. Este important ca noi să fim conștienți ce este binele și ce este răul, ca să putem aduna mai mult bine pentru că răul vine de la sine.

Un exemplu de bine pe care trebuie să-l posede omul este cinstea, despre ea putem citi în fragmentul extras din „Cinstea”, în „Luminile și umbrele sufletului” de Petru Creția, care spune că „cinstea nu vizează ceea ce este profitabil, dar ceea ce corespunde esenței sale, indiferent de urmări”. Omul trebuie să fie așa cum este el, fără fățărnicie și fără a urmări un profit.

→ Concluzie:

În concluzie pot spune că omul cinstit creează un echilibru în societatea noastră plină de falsitate. Fii cinstit, fii adevărat!

Mai multe informații despre redactarea unui text argumentativ, putem citi aici: brainly.ro/tema/9499283

Succes!

#SPJ1

Alte întrebări interesante