Limba română, întrebare adresată de andratudosa2ozalui, 8 ani în urmă

B. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, in care să argumentezi daca lectura este sau nu o modalitate de a te detasa de realitate, raportându-te atât la informatiile din fragmentul extras din volumul Biruinţa unei iubiri de Dinu & Nelli Pillat, cat si la experienta personala sau culturala
În redactarea textului, vei avea în vedere următoarele repere:
- formularea unei opinii fata de problematica pusa in discuție enuntarea şi dezvoltarea corespunzătoare a doua argumente adecvate opiniei şi formularea unei concluzii pertinente;
-utilizarea corecta a conectorilor în argumentare, respectarea normelor limbii literare (norme de exprimare, de ortografie și de punctuatie), aşezarea în pagina, lizibilitatea, respectarea precizări privind numarul minim de cuvinte.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de neneasalut12
11

Răspuns:

Lectura este cheia către lumea fantastică unde poți vedea orice cu ochii minții, de la locuri din cealaltă parte a lumii , la zâne fermecate, nefăcând vreun pas.

Precum oamenii când se îmbolnăvesc, sau sunt necăjiți, au tendința, ba uneori chiar nevoia de a se distanța de oameni, de lucuri, de unele obiceiuri, așa a procedat și Nelli Pillat atunci când în zilele ploioase și “se simțea nevoită să stea în casă”, ea a simțit nevoia de a se “distanța” de această vreme urâtă prin a citi ca “să uite de timp”. Cărțile sunt un oarecare portal și nu doar al minții, ci și al sentimentelor pe care acestea ni le oferă. Uneori o carte ne poate da sentimentul de frică, de nostalgie, sau chiar de copleșitate, precum spunea și Nelli Pillat(„Deseori simțeam nevoia să deschid fereastra și să respir cât mai mult aer.”), iar alteori ne simțim plini de fericire sau chiar opusul de tristețe.

Intrând prin acest portal al lecturii și parcurgându-l, se formează o legătură cu personajele, o legătura care nu există, dar ea totuși se află și pe care o putem simți. Deseori când un personaj părăsește firul poveștii, sentimentul de tristețe care ne acaparează este unul copleșitor, iar alteori când ceva tragic se întâmplă, acel eveniment rămâne în sufletele noastre. Mintea omului este una puternică, însă atunci când această pășeste în tărâmul cărților și al lecturii, ea este copleșită de complexitatea acestora.

Așadar, cititul este o modalitate de a te detașa de realitate. Poveștile și învățăturile transpise prin intermediul cuvintelor scrise negru pe alb luându-ne frâul minții, făcându-ne să uităm astfel de viața noastră de zi cu zi.


andratudosa2ozalui: ma mai poti ajuta la inca una?
neneasalut12: Da scuze abia acum am văzut comentariul
neneasalut12: pot sa te ajut
andratudosa2ozalui: ma mai poti ajuta inca la una?
andratudosa2ozalui: sa prezinți aspecte comune sau deosebiri între textele Testament de T.A, Ryga Crypto si Lapona Enigel de I. Barbu si Eu nu strivesc corola de minuni a lunii de L. Blaga.
andratudosa2ozalui: normal trebuie un eseu dar și câteva aspecte mar ajuta
andratudosa2ozalui: ????
Alte întrebări interesante